top of page

STRAAT Museum belicht Inheemse street art uit Noord-Amerika met nieuwe expositie

Bijgewerkt op: 13 mrt.

Niet iedereen is bekend met de diversiteit van street art, maar het STRAAT Museum in Amsterdam is bezig hier verandering in te brengen. Samen met STRAAT Gallery presenteert het museum de nieuwe tentoonstelling ‘Indigenous Americans: Post Colonial Expressions’. In deze expositie vertonen vier hedendaagse street art kunstenaars met Inheems Amerikaanse achtergrond - Jaque Fragua, Danielle SeeWalker, Kaplan Bunce & Anthony Garcia Sr. - een deel van hun werk en creëren ze ieder een nieuwe mural speciaal voor de permanente collectie van het STRAAT Museum.


Beeld: Jaque Fragua


Voortbestaan Inheemse cultuur

De overkoepelende missie van het STRAAT Museum is om het publiek kennis te laten maken met de diversiteit van street art en graffiti. Hun nieuwe expositie toont en viert een onderbelichte subcultuur die zowel een sterke eenheid als grote variatie bevat. De diepgewortelde geschiedenis van de Inheemse makers - en hun relatie tot de openbare ruimte - speelt hierin een belangrijke rol. Kaplan Bunce, Apache-houtbewerker en muurschilder, vertelt het volgende aan het STRAAT Museum: “Ik zie eenheid in de gemeenschap en ik heb gemerkt dat ik, door voortdurend mijn inheemsheid in deze ruimtes toe te passen, een pad voortzet dat is gecreëerd door degenen die al eeuwenlang markeringen op muren maken.” Alle vier de kunstenaars komen uit verschillende stammen in Noord Amerika en hebben ieder een hele eigen visuele stijl. Waar ze samenkomen, is het feit dat ze bijdragen aan en vechten voor het voortbestaan van hun inheemse cultuur.


Aanwezig bij de opening ‘Indigenous Americans: Post Colonial Expressions’ wordt geopend op zaterdag 8 april in de STRAAT Gallery in Amsterdam en loopt tot en met zondag 4 juni. Tijdens de openingsreceptie zullen de vier kunstenaars aanwezig zijn en is er ruimte om vragen te stellen. Kijk hier voor meer info.Jaque Fragua


Anthony Garcia Sr.


Danielle SeeWalker


Kaplan Bunce

bottom of page