top of page

Straatkunstenaar JPS creëert complete horrorervaring in verlaten Duitse fabriek

Bijgewerkt op: 9 sep. 2021


Durf jij een verlaten fabriek ergens in the middle of nowhere in Duitsland binnen te lopen terwijl je wordt begluurd door een horde bloeddorstige zombies? Dan is dit project van de Britste straatkunstenaar JPS zeker iets wat je moet zien. JPS (Jamie Paul Scanlon) heeft een verlaten fabriek, ergens in het Spessart gebergte (Dtuisland), omgeturnd tot een verborgen galerij met adembenemende creepy kunstwerken.


Nachtmerrie

In 2009 stond de plek op verval en tot dan toe is er niet veel mee gebeurd. Af en toe, vooral in de weekenden, durven een paar 'urban explorers' of kortweg 'urbexers' barrières en borden te negeren en de gebouwen binnen te sluipen. Inmiddels valt er meer te zien dan alleen roestige machines en rotte meubels. In slechts een paar weken creëerde JPS een tentoonstelling die het best kan worden omschreven als een nachtmerrie. Naast de bekende 'killers' uit horrorklassiekers zul je ook rekening moeten houden met een reusachtige, levensechte spin en zelfs een haai die je ziet wanneer je door een gat in de muur kijkt.


JPS

JPS staat bekend om verschillende projecten over de hele wereld. Zo veranderde hij in het Verenigd Koninkrijk een verlaten psychiatrisch ziekenhuis in een 'must see' bestemming voor kunstliefhebbers. Zijn volgers weten inmiddels dat JPS wordt aangetrokken door verlaten plekken. Als je zijn kunst door de jaren heen hebben gevolgd, weet je dat hij een groot fan is van klassieke horror- en filmpersonages.


Tot nu toe kun je meer dan 30 kunstwerken bekijken op het oude fabrieksterrein en grote kans dat er nog meer bijkomen.
bottom of page