top of page

Stüssy & Levi’s vieren 150ste verjaardag van Levi's 501 met tweedelige collectie

Stüssy & Levi’s lanceren een samenwerking voor de 150ste verjaardag van de Levi’s 501 jeans. De collectie bestaat uit een 501 jeans en een aangepast 'Type II Trucker Jacket' – twee klassieke Levi’s-silhouetten die in de kenmerkende stijl van Stüssy zijn gegoten.


Stüssy & Levi’s


Stüssy & Levi’s 501

De twee Californische merken hebben de iconische 501 jeans voorzien van een ruige, versleten indigo wassing en verschillende co-branding elementen. Zo komen beide logo’s terug op de jeansknopen, laten de pijpen op tegenovergestelde zijden een co-branded reliëfmotief zien en is het Stüssy-logo zelfs terug te vinden op de iconische jeanspatch van Levi's. Om de 150ste verjaardag van de 501 jeans in de spotlight te zetten, heeft de 'Stüssy & Levi’s 501' een special edition-print op de binnenkant van de broekzak en een verjaardagsetiket op de achterzak.


Stüssy & Levi’s


Boxy fit & versleten indigo wassing

Het 'Type II Trucker Jacket' heeft voor de samenwerking een restyling ondergaan. Het jasje is voorzien van een boxy fit, ruimere armsgaten, extra paspelzakken en een kraag van corduroy. Passend bij de 'Stüssy & Levi’s 501', heeft het jasje dezelfde versleten indigo wassing, co-branded jeansknopen en reliëfdruk op de achterkant. Andere opvallende elementen zijn de op Baja-stijl geïnspireerde binnenkant van de zakken en de voering met het 'Stüssy 8 ball’-logo.


Stüssy & Levi’s


Stüssy & Levi’s wordt wereldwijd gelanceerd op 24 februari 2023. De collectie zal verkrijgbaar zijn op de websites van Levi's en Stüssy, in de Levi’s app, in de Levi’s-winkel aan de Hartenstraat in Amsterdam en bij geselecteerde Stüssy-winkels.

bottom of page