top of page

Supreme x The North Face: een uitgebreide collectie geïnspireerd op illusionaire schildertechniek

Supreme-liefhebbers kunnen hun geluk niet op. Vorige week lanceerde het streetwear-label al een eigen interpretatie van de ‘Nike Air Bakin’ en nu slaat Supreme de handen opnieuw ineen met The North Face (TNF). Een match made in heaven die hand in hand gaat met hooggespannen verwachtingen. En wat ons betreft zijn die – met de indrukwekkend uitgebreide collectie en een klassieke schildertechniek als centrale inspiratiebron – gerealiseerd.


Supreme x The North Face


Optische illusie

‘Trompe l'oeil’ – dat is de schildertechniek waar de samenwerkingscollectie op geïnspireerd is. De uitdrukking is ontstaan ​​door de Franse schilder Louis-Léopold Boilly, die een van zijn werken ermee betitelde op de Parijse Salon van 1800. Het heeft zich ontwikkeld tot artistieke term die verwijst naar een zeer realistische optische illusie in de schilderkunst. Supreme en TNF gaven er een eigen interpretatie aan. Zo zijn het ‘Taped Seam Shell Jacket’ en de ‘Mountain-broek’ gemaakt van waterafstotend gerecycled poly en waterdichte naden, waardoor een opvallend ‘Trompe l’oeil’-effect ontstaat. Andere items waarin de schildertechniek terugkomt zijn het ‘Nuptse Jacket’, de ‘Montana-want’ en de ‘Borealis Backpack’.


Supreme x The North Face


Afritsbare joggingbroek & opvallend fleece

Een reeks goede streetwear-klassiekers kan natuurlijk niet ontbreken voor ‘Supreme x TNF’. Zo biedt de collectie functionele basics als een hoodie met afritsbare mouwen, een joggingbroek met afritsbare pijpen en een T-shirt. Andere relaxte silhouetten zijn een trui, korte broek, T-shirt en muts van opvallende fleecestof. De samenwerking wordt kenbaar gemaakt door duidelijke co-branding: de afzonderlijke merklogo’s zijn onder elkaar geplaatst – bovenaan die van TNF en daaronder het Supreme Box-logo.


Supreme x The North Face


‘Supreme x The North Face’ wordt op 9 maart wereldwijd gelanceerd door Supreme.

bottom of page