top of page

Surinaamstalige kinderstrip Stimofo bestaat vandaag één jaar

Bijgewerkt op: 11 jul. 2021


Loop een gemiddelde (kinder)boekenwinkel binnen en het zal je niet ontgaan dat culturele diversiteit vaak ontbreekt in het aanbod. Een van de mensen die daar verandering in bracht, was Darryl Veldman. Op 19 december 2019 kwam zijn Surinaamstalige kinderstrip 'Stimofo' uit. Dat betekent dat het vandaag de eerste verjaardag is van 'Stimofo'! Om dat te vieren heeft hij vandaag zijn allereerste strip gedeeld.


Hij schrijft hierover op zijn instagram: "Helaas kunnen we dit niet vieren en houd ik de mensen binnen mijn netwerk in gedachte die nu door een slechte periode gaan. Ik vier dit met mijn allereerste strip. We hebben deze week een mijlpaal bereikt door exemplaar nummer 10.000 in ontvangst te nemen. Benieuwd naar het verhaal? Bekijk dan onze Facebookpagina Stimofo Strips. Ik wil jullie allemaal namens het team bedanken voor de steun en het vertrouwen"


10.000 EXEMPLAREN

De Afro-Surinaamse kinderstrip is zo succesvol, dat er inmiddels al 10.000 exemplaren van gedrukt zijn. Een extra mooi gegeven, als je bedenkt dat Darryl zijn business ooit startte vanuit een oud kraakpandje in Amsterdam Zuidoost.


Op een animerende manier opent Stimofo de deuren van veel Afro-Surinaamse huishoudens. Middels de taal, het Sranantongo, wil hij generatiegenoten en betrokkenen prikkelen om de taal eigen te maken.
bottom of page