top of page

SZA komt op 1 juni naar Amsterdam voor de start van haar Europese SOS-tour

Was jij ook teleurgesteld dat SZA niet naar Nederland kwam met haar albumtour? Dan is er goed nieuws: op 1 juni zal de Amerikaanse R&B-ster het Europese deel van de SOS-tour starten in de Ziggo Dome in Amsterdam. Afgelopen december bracht de 33-jarige zangeres haar sophomore album ‘SOS’ uit, wat zowel in de Amerikaanse ‘Billboard 200’-lijst als de Nederlandse ‘Album Top 100’ op nummer één belandde. Ook is het project in de tussentijd twee keer platinum gegaan, en werd de hit ‘Kill Bill’ een wereldwijd succes. Met deze prestatie is SZA haar status als niche R&B-artiest ontstegen en heeft ze haar plek tussen de internationale sterren bevestigd. In het voorprogramma staat de Britse zangeres Raye, die in februari haar succesvolle independent album 'My 21st Century Blues' uitbracht. Sta jij al klaar om kaartjes te kopen voor het aankomende concert?


Foto: Jacob Webster


In 2017 debuteerde de zangeres met haar album ‘Ctrl’, dat haar in 2018 haar eerste Grammy-nominaties opleverde. Uiteindelijk wist ze er in 2022 een te winnen voor de megahit ‘Kiss Me More’ in samenwerking met Doja Cat. Hoewel SZA vaker aangaf op social media dat ze wilde stoppen met het maken van muziek, heeft ze toch doorgezet. Vijf jaar na haar spetterende debuutalbum kwam ‘SOS’, wat zowel alternatieve geluiden van haar oudere werk bevat als meer poppy R&B-invloeden. Het project bevat 23 nummers en laat hiermee zien hoe gevarieerd SZA’s muziek kan zijn. In een interview met Alt Press legt de zangeres uit waar deze veelzijdigheid vandaag komt: “Ik geloof dat ik de verbindende factor ben, want het zijn allemaal verschillende delen van mezelf. Dus waarom zou ik die scheiden? Ik dacht dat het de bedoeling was dat ik mensen laat zien wie ik ben, niet dat ik doe wat de menigte wil. Ik denk dat hetgene wat het samenhangend maakt, de aanwezige persoon is.”


Aankomende vrijdag om 12:00 zullen de tickets voor het concert online gaan op de website van de Ziggo Dome. Om alvast in de sfeer te komen, kun je hieronder nog een keer naar 'SOS' luisteren:bottom of page