top of page

Timbaland keert terug naar de kern: nieuwe albums met Justin Timberlake en Missy Elliott

Bijgewerkt op: 19 apr.

De legendarische producer Timbaland heeft twee spannende releases in de planning staan: een nieuw album met popster Justin Timberlake, en een nieuw project met de succesvolle rapper en zangeres Missy Elliott. De 51-jarige artiest begon in de jaren ‘90 met produceren en staat bekend om zijn zogenaamd ‘stotterende’ beats, zoals onder andere te horen is op hits als ‘Promiscuous’ van Nelly en ‘One In A Million’ van Aaliyah. De strekking van Timbaland’s werk is eindeloos, maar voor deze twee nieuwe projecten keert hij terug naar het ‘classic’ geluid waar hij in het begin van zijn carrière bekend mee is geworden. Zo vertelt de producer aan Variety: “Nu zijn we terug bij de kern.”


Foto: Music Connection Magazine


Dat Justin Timberlake met een nieuw album komt werd al eerder aangekondigd, maar vorige week bevestigde Timbaland in een interview met Variety dat het project nu ook echt af is. Ook geeft de producer aan dat het geluid overeenkomt met dat van hun succesvolle album ‘FutureSex/LoveSounds’ uit 2006, waar de megahits ‘SexyBack’ en ‘What Goes Around…/… Comes Around’ uit voortkwamen. “Het is ‘fun Justin’” vertelt Timbaland. “Het is alles wat je verwacht van ons: niet te doordacht, de lyrics zijn niet te diep, het is muziek om op mee te bouncen en te dansen.” Het aankomende album met Missy Elliott gaat juist een vernieuwe richting op. Timbaland noemt het ‘Missy-ton’: een mix van reggeaton en upbeat hiphop. Er zullen invloeden van zowel commerciële latin muziek op te horen zijn, maar ook underground Braziliaanse funk. Dit is niet het eerste project waarop de twee te horen zijn: het iconische duo werkt namelijk al sinds de jaren '90 samen. Zo produceerde Timbaland Missy’s eerste album ‘Supa Dupa Fly’ in 1997, en sindsdien hebben de twee meerdere albums en talloze hits uitgebracht (denk aan ‘Work It’ en ‘Get Ur Freak On’).


Hoewel beide projecten nog geen releasedatum hebben, is er genoeg om naar uit te kijken voor de 00s-Timbaland fans. Luister hieronder naar een aantal van de producer’s baanbrekende projecten:
bottom of page