top of page

Tommy Collection stapt dit seizoen in de Japanse Chicano-cultuur

Geïnspireerd door zijn oorsprong – hiphop – verbindt Tommy Collection zich met gemeenschappen over de hele wereld die straatcultuur benaderen vanuit een vooruitstrevend, lokaal perspectief. Met de ‘23 zomercollectie stapt TOMMY JEANS in de wereld van lowriding in de Japanse Chicano-cultuur. Daarmee laat het merk een eigentijdse kijk op het TOMMY JEANS-archief zien.
Preppy, skate & hiphop

De collectie bestaat uit 55 stukken en is ontworpen met een scherp oog op dit seizoen. Het key piece is de ‘Chicago windbreaker’ in rood en blauw met afneembare mouwen. Maar ook de op rapmuziek-geïnspireerde ‘Aiden baggy denim jeans’, de ‘colour-blocked parka’ en het mouwloze ‘denim truckerjack’ zijn voorbeelden van onmisbare items. De collectie is een combinatie van preppy-, skate- en hiphop-stijl en speelt met verhoudingen en lagen.Lowriders, rappers & driftende auto's

De campagne is een mix van momentopnamen vol actie, spontane momenten en intieme portretten van klassieke Amerikaanse lowriders, garagebezitters, rappers en tattoo-artiesten. De in Londen gevestigde fotograaf Theo Cottle schoot de beelden en videograaf Yohai Haga Peta bracht de lowrider-scène in beeld in het nachtelijke Shibuya. Geïnspireerd op de ‘Cali-Mex’ straat- en autocultuur driften, stuiteren en rijden de auto’s door de straten van Tokio.De collectie is verkrijgbaar op tommy.com en bij geselecteerde TOMMY JEANS-winkels.

bottom of page