top of page

Poëzieboek van 11-jarige Tupac vol haiku's en illustraties kan bij veiling 300.000 dollar opleveren

Een boekje vol haiku-poëzie en illustraties, gemaakt door een destijds 11-jarige Tupac Shakur, zou op een veiling tot wel $300.000 kunnen opleveren! Het niet-gepubliceerde boekje maakt deel uit van Sotheby's nieuwste veiling met Hip-hop thema en is vermoedelijk het vroegst bekende manuscript van Shakur dat op de markt komt.


Dit is opgedragen aan mijn familie die gevangen zit ,omdat ze een betere natie voor mij probeerde op te bouwen.


Opgedragen aan...

Het door Pac ondertekende boekje is geadresseerd aan zijn peetvader Jamal Joseph en Black Panther activisten Chui, Sekou en Bilahl. Het boekje werd toegezonden in het voorjaar van 1983 terwijl de activisten opgesloten zaten in de Leavenworth Penitentiary in Kansas. "Dit is opgedragen aan mijn familie die gevangen zit ,omdat ze een betere natie voor mij probeerde op te bouwen", liet de rapper weten.


Joseph liet weten dat hij het boekje ongeveer een jaar heeft bewaard nadat hij toestemming kreeg van de gevangenisadviseur om het te houden. "Samen met enkele andere brieven en juridische documenten heb ik het Haiku-boekje naar mijn vrouw opgestuurd terwijl ik vast zat", zei Joseph. "De bewakers hadden cellen doorzocht na een steekpartij en waren bezig met het verknoeien van boeken, brieven en foto's van gevangenen. Als je geld op je commissarissenrekening had staan ​​om de verzendkosten te betalen en een fatsoenlijke raadsman had, zou je een toestemmingsbewijs kunnen krijgen en je spullen naar de postkamer kunnen brengen om naar huis te sturen".


bottom of page