top of page

Twee functionele designs van het Italiaanse merk Diemme: klassiek én volgens de laatste trends

Tijdens Fashion Week leken sneakers plaats te maken voor loafers. Betekent dit dan echt het begin van het veelbesproken ‘post-sneaker tijdperk’? Trend of geen trend: wij nemen voorlopig nog geen afscheid van onze favoriete veter-vriend, maar kunnen niet ontkennen dat we minstens zo enthousiast worden van de alternatieven. Vandaag lichten we twee designs uit, beide van het Italiaanse schoenenmerk Diemme. Om te beginnen viel ons oog op de laag uitgesneden hiking boots die Diemme samen met het Zweede Très Bien heeft ontworpen. Tijdens de daaropvolgende IG-stroll belandden we bij Diemme's nieuwe Balbi-boot. Het deed ons denken aan een populaire schoenentrend: de UGGguard.


Diemme X Très Bien (beelden: Orienteer Mapazine)


Diemme X Très Bien: stijlvol & functioneel

In deze samenwerking komen de klassieke ambacht en kwaliteit van Diemme verfijnd samen met het Scandinavische stijlgevoel van Très Bien. Zo bestaan de wandelschoenen uit full-grain leer met een rubberen zool en zijn afgemaakt met glanzend metalen details. Ze zijn verkrijgbaar in twee kleurcombinaties: rood met bruin en flessengroen met zwart. Het functionele design is geschikt voor een lange boswandeling én stijlvol te dragen onder een mooie pantalon. Orienteer Mapazine heeft dit prachtig weten te vangen in hun campagne.


Balbi-boot (beelden: Diemme)


Balbi: geïnspireerd op de UGGguard?

Dan de UGGguard-trend. Mocht er geen belletje gaan rinkelen: de UGGguard is een buitenzool die – vanzelfsprekend – ontworpen is ter bescherming van het suède UGG-silhouet, maar nu massaal gecombineerd wordt met andere typen schoeisel. Niet alleen met andere laarzen, maar zelfs met sneakers. Door de klassieke Chelsea boot in een rubberen jasje te gieten heeft Diemme slim ingespeeld op de trend. Of is het toeval…? Het resultaat past in elk geval perfect in het Diemme DNA: klassiek, modern én functioneel.


UGGguard (Video: Special Delivery)


Diemme

Diemme is een familiebedrijf uit Onè di Fonte, een klein plaatsje in het noordoosten van Italië. Gekenmerkt door functionele, slijtvaste silhouetten en hun ‘preppy’ stijlgevoel is het merk in 25 jaar uitgegroeid tot invloedrijke speler in de schoenenbranche. Zo zijn er eerder samenwerkingen uitgebracht met o.a. Maison Martin Margiela, Chanel en Bottega Veneta en werden Drake en Frank Ocean afgelopen jaar gespot met een paar klassieke hiking boots.bottom of page