top of page

Typhoon viert 20-jarig jubileum met persoonlijke EP, indrukwekkend optreden en tour (video)

Heb je Typhoon’s optreden bij BEAU gezien van afgelopen donderdag? Samen met schrijver, rapper en producer Freez, zijn band én een viertal dansers bracht de Gelderse artiest een fantastische liveversie van ‘Ala Day’. Zaterdag deden ze het nog eens zoetjes over bij het liveprogramma 'Muziekcafé' van NPO Radio 2. 'Ala Day' is de tweede track van Typhoon's nieuwe EP ‘Twintig I’. Vandaag zou de bijbehorende, in LA geschoten videoclip uitgebracht worden, maar die laat toch nog even op zich wachten. “Mooie dingen hebben tijd nodig”, schrijft Typhoon op Instagram.


Typhoon live bij BEAU (Bron: IG @beauvaned)


Spontane, pure momenten

Twintig jaar geleden begon Glenn de Randamie, ofwel Typhoon, aan zijn muzikale carrière. Vandaar de titel van het nieuwe album: het is een viering van zijn 20-jarig bestaan als artiest. Samen met Freez heeft hij de nummers geschreven. “Freez is mijn homie, een van mijn beste vrienden en echt een geweldige schrijver. De eerste verse van ‘Alles is gezegend’ – een van mijn mooiste nummers – heeft hij gewoon geschreven door mijn gemompel om te zetten in woorden. En ik denk van – ‘hoe kan je dat?’. Dat is echt zijn gave en talent”, deelt Typhoon in de uitzending van Beau. Voor het project heeft hij zichzelf uitgedaagd om op een andere manier te werken. Waar zijn vorige albums het resultaat waren van zes tot zeven jaar werk, besloot hij voor deze mijlpaal op spontane momenten te vertrouwen. Dit komt duidelijk naar voren in de interlude ‘Januari’ waar ook Freez en Ray Fuego op te horen zijn. Puurder dan dit krijg je het niet.


Jubileumconcert

Het cijfer ‘I’ in de albumtitel verraadt het al: na het grijsdraaien van de eerste vijf jubileumtracks komt later dit jaar deel twee uit. Wanneer je de nieuwe muziek kan verwachten, is nog onduidelijk, maar wie weet geeft Typhoon deze week vast een voorproefje in Paradiso. Daar geeft hij op woensdag en donderdag een concert. Na een tour langs Antwerpen, Ommen, Heeswijk Dinther, Bloemendaal, Nijmegen en Leusden komt de show in oktober weer terug naar Amsterdam. Daar sluit Typhoon zijn jubileumjaar af met twee concerten in Koninklijk Theater Carré.
bottom of page