top of page

Upcycle-genie Nicole McLaughlin ontwerpt een schoen voor Reebok

Upcycle-genie Nicole McLaughlin heeft de handen ineen geslagen met Reebok – het merk waarvoor ze jarenlang als grafisch designer werkte. McLaughlin staat vooral bekend om haar bizarre ontwerpen met willekeurige voorwerpen als tennisballen, croissants en legoblokjes. Hoewel ze zich voor haar interpretatie van de 'Reebok Club C Geo Mid' heeft beperkt tot meer gangbare materialen, spat haar kenmerkende signatuur van de schoen.


Beeld: Reebok


'Vetergarage' & vakjes van gaas

McLaughlin dook voor de samenwerking in het archief en kwam op de Reebok Etna Mid – een model uit 1996. Geselecteerde elementen paste ze met moderne materialen toe op de Reebok Club C Geo Mid. Dit in combinatie met haar liefde voor buitenleven, wandelen en klimmen resulteerde in de Nicole McLaughlin x Reebok Club C Geo Mid.


Het basismateriaal is ripstop nylon – een modern, functioneel materiaal dat dankzij het rasterpatroon scheurbestendig is. Op de tongen zijn de veters weggestopt in een ‘vetergarage’ en een reflecterende strip vormt de scheiding tussen het witte nylon en de zwarte leren rand boven de robuuste zool. Geïnspireerd op de zakken van wandelrugzakken zijn op de zijkant van de schoen vakjes van gaas te vinden, afgemaakt met een – letterlijk – ‘Nicole McLaughlin’-randje.


Beeld: Reebok


Slippers van volle eierdozen & brood-wanten

Waar McLaughlin als medewerker van Reebok de titel van grafisch ontwerper droeg, is ze nu kunstenaar te noemen. Van shorts van snoepverpakkingen en slippers van volle eierdozen, tot brood-wanten en een paraplu van sportbroekjes: haar kijk op upcycling is grenzeloos. Het geboren design-talent legt in een persbericht uit dat haar samenwerking met Reebok veel betekent en beschrijft het als ‘ronde cirkel moment’. "Ik ben zo vereerd om weer door Reebok te worden verwelkomd als medewerker en deel uit te maken van de geschiedenis van het merk. Het komt zelden voor dat vrouwen erkenning en samenwerkingen krijgen in deze ruimte, en ik heb het geluk dat ik dat heb gekregen van een merk dat al bijna tien jaar deel uitmaakt van mijn leven."


Beelden: IG Nicole McLaughlin


De Nicole McLaughlin X Reebok Club C Geo Mid is vanaf vandaag gelimiteerd verkrijgbaar via StockX en wordt vanaf 9 december wereldwijd uitgebracht via Reebok en geselecteerde retailers.


bottom of page