top of page

Vault by Vans en Deaton Chris Anthony lanceren een 'alledaagse bowlingschoen'

Bijgewerkt op: 31 dec. 2022

Deaton Chris Anthony (DCA) lanceert in samenwerking met Vault by Vans, de ‘OG SCS LX’ – een schoen die héél veel weg heeft van een bowlingschoen. Het is een eerbetoon aan de periode voordat DCA naam maakte als artiest, ontwerper en producer; toen bowlen zijn grote passie was.


Beeld: Vans


Inklapbare hiel met schoenmaat

De ‘OG SCS LX’ is een laag, leren model in rood, wit en blauw met een bruine zool van rubber. De hiel is inklapbaar en laat de betreffende schoenmaat zien. Samen met de klittenbandsluiting zorgen de bowlingpad-aanwijzingen onderop de zool voor de ultieme ‘bowling-look’.


Beelden: Vans


286 punten

Nadat DCA naar Los Angeles verhuisde, begon zijn carrière als artiest, ontwerper en producer. Daarvoor woonde hij in Kansas en behaalde hij als 12-jarige de hoogste bowlingscore in zijn leeftijdsgroep. DCA greep de kans om zijn talent verder te ontwikkelen als aanvoerder van het bowlingteam van zijn middelbare school. Hij beleefde zijn hoogtepunt op de regionale kampioenschappen met 286 punten – tot op de dag van vandaag zijn topscore. Na zijn vroegere talent jarenlang los te hebben gelaten, voelde DCA zijn passie voor bowlen opnieuw opborrelen en stortte zich op een nieuwe missie: bowlen weer stijlvol maken. Vault by Vans gaf hem die kans. Het resultaat is ‘Vault by Vans X Deaton Chris Anthony’ – een collectie die de artiest, ontwerper en producer terugbrengt naar zijn levenslange bowlingdoel om ooit die 300 punten te behalen.


Nagebootste grasvlekken & DIY-handleiding

De ‘OG SCS LX’ is niet de enige schoen uit de collectie. Ook ontwierp DCA de ‘Knu Skool VLT LX’, waarvoor hij zich liet inspireren door een heel specifieke jeugdherinnering: grasmaaien in Kansas. De sneaker is van wit leer en laat nagebootste grasvlekken zien. Dankzij de lichtgroene vlekbehandeling is elk paar uniek. De samenwerking wordt compleet met drie oversized kledingstukken: de ‘Boxy Fleece Pullover Hoodie’, het ‘2-In-1 T-shirt’ en het ‘Puffer Jack’. DCA hecht veel waarde aan eigenheid. Een bijgeleverde DIY-handleiding om de items uniek te maken kan daarom niet ontbreken.


Beelden: Vans


De Vault by Vans X Deaton Chris Anthony-collectie is verkrijgbaar op Vans.nl en in geselecteerde Vault by Vans-winkels.

bottom of page