top of page

Vijf R&B-albums uit 2021 die je misschien over het hoofd hebt gezien

Bijgewerkt op: 12 okt. 2021We zijn dit jaar al heel erg verwend met een aantal potentiële classic hip hop albums. Denk hierbij aan de releases van 'Certified Lover Boy' van Drake, J Cole's 'The Off-Season' en Kings Disease II van Nas. We kunnen ons voorstellen dat je hierdoor een aantal interessante R&B-albums hebt gemist. Hieronder een top vijf, waarvan wij vinden dat jij ze zeker even moet checken.


ELHAE - AURA 3

In 2010 besloot Jamaal Jones om een start te maken als soloartiest onder de naam ELHAE (Every Life Has An Ending). Doormiddel van zijn R&B/Trap nummers kreeg hij uiteindelijk een platencontract aangeboden bij Atlantic Records. Na de release van zijn eerste EP genaamd 'AURA 2' in 2017 bracht hij dit jaar het vervolg album 'AURA 3' uit. De unieke sound is samen gevoegd met features van onder andere Rick Ross en Masego.
Phabo - Soulquarius

Phabo’s carrière begon in 2014 na de release van zijn vierdelige mixtape ‘Ratchet & Blues’. De mixtape is een combinatie van zijn zang en rap talent. Naast phabo’s eigen muziek is hij ook een 'song writer' voor andere artiesten waaronder Kehlani, Kyle Dion en Jahkoy. Dit jaar bracht hij zijn debuutalbum genaamd ‘Soulquarius’ uit. De titel stamt af van de groep genaamd 'The Soulquarians'. Een muzikale groep met artiesten zoals Erykah Badu, Common en D'Angelo die in eind jaren '90 en begin '00 veel R&B albums hebben geproduceerd. Het album van Phabo is geïnspireerd op de '90s en '00s neo-soul sound met features van opkomende artiesten Alex Vaugn en Destin Conrad.
Vedo - 1320

Vedo begon zijn carrière in de zangcompetitie ‘The Voice USA’ in 2013. Hier werd hij gecoacht door R&B ster Usher. Na zijn deelname aan The Voice behaalde hij meerdere successen zoals een aantal Billboard- en iTuneshits. Zijn nummer ‘You Got It’ ging viraal op sociale media en werd zijn bekendste hit met meer dan 40 miljoen streams op Spotify. Naast zijn eigen muziek schrijft hij ook voor andere artiesten zoals Chris Brown, Lil Dicky, en August Alsina. Dit jaar bracht Vedo zijn vijfde album ‘1320’ uit. Het album heeft een klassieke R&B-sound en features met bekende artiesten waaronder Ari Lennox, Lloyd en Jacquees.

Una Rams - hold me when it's cold: A Mixtape

De Zuid-Afrikaanse zanger, gitarist en drummer bracht in augustus een mixtape uit genaamd 'hold me when it's cold: A Mixtape'. Zijn diepe teksten en rustige stem worden ondersteund, met features van onder andere Mikhalé Jones, Blxckie en Maeywon.Anthony Hamilton - Love Is The New Black

Hamilton begon zijn carrière als achtergrond zanger voor artiesten zoals Eve en Tupac. In 2002 kreeg hij een platencontract aangeboden bij platenmaatschapij So So Def. Hier bracht hij zijn succesvolle album 'Comin From Where I'm From' uit. Met behulp van onder andere Jermaine Dupri en de Soulquarians had het album hits zoals 'Charlene' en 'Comin From Where I'm From'. Na vijf jaar uit de spotlights, keert de R&B-ster weer terug met een gloednieuwe album genaamd 'Love Is The New Black'. Leuk feitje is dat Jermaine Dupri een groot rol speelt in de productie van het album.

Abonneer je op de CreativeByNature Playlist en ontdek nieuwe muziek en artiesten


bottom of page