top of page

Vintage NBA en rap T-shirts inspiratie nieuwe capsule collectie Clan de Banlieue


David de Ruiter (Head of Design, Clan de Banlieue) verzameld al jaren vintage NBA en rap T-shirts. Het is dan ook niet zo gek dat hij, om de prestaties van de afgelopen drie van het merk te eren, een capsule collectie heeft ontworpen in die stijl. De vandaag online gekomen T-shirts en sweatsuits zijn voorzien van een vintage print. Je ziet drie ringen die zijn verfraait met VVS diamanten en de twee 2's in 'back 2 back 2 back staan voor het getal 22. Een getal dat veel betekend voor het merk. Er zijn namelijk 21 Banlieues officieel geregistreerd in Parijs en het merk 'claimt' de 22ste te zijn.


Reversibel T-shirt

Het 'probleem' bij de verzamelde vintage shirts is dat vaak de kwaliteit niet goed is. Graphics vervagen en de pasvorm gaat snel uit het shirt. Om dit te voorkomen heeft David de T-shirts laten maken van een 230GSM gewassen stof. Sinds 2017 zorgt David er ook voor dat alle T-shirts een dubbel functie hebben. De shirts zijn reversibel en kunnen dus binnenstebuiten worden gedragen, voor het geval je voor een 'rustigere' look wil gaan.


Sweatsuit

Om de look af te maken is er een volledige sweatsuit ontworpen met dezelfde graphic. Ook hier is weer goed gekeken naar de kwaliteit en door een 460GSM zware French Terry stof toe te passen komt (en blijft) de oversized pasvorm goed.


bottom of page