top of page

Virgil Abloh en Daily Paper helpen bij opzetten uniek skatepark in Ghana


Ghana krijgt op 21 juli 2021 eindelijk een volwaardig skatepark midden in de hoofdstad Accra en Virgil Abloh én Daily Paper helpen daarbij. De skateboardscene in Ghana is al jaren groeiende. Vele jongeren delen hun tricks dan ook op Instagram. Dat de sport nog relatief nieuw is op het continent blijkt wel uit het feit dat er naar schatting 4.000 volledige skateparken in de hele wereld zijn, waarvan slechts tien in heel Afrika.


GEEN DRUGS, GEEN GEWELD

Skate Nation en Surf Ghana - een ngo die buitensport in West-Afrikaanse landen ondersteunt - zijn de initiatiefnemers achter het ultramoderne skatepark genaamd Freedom Skate Park. "Ik weet wat skaten kan doen voor de jeugd," verteld Sandy Alibo (oprichter, Surf Ghana) aan Voque. “Het zorgt ervoor dat kinderen hun problemen vergeten. Geen drugs gebruiken, geen geweld. Slechts één doel: de trucs leren, de trucs doen. Het is één grote familie."


ÉÉN GEMEENSCHAPPELIJK DOEL

Freedom Skate Park krijgt niet alleen een baan met ramps en pipes. Er zal ook een café met wifi, badkamers en een (skate)winkel worden gebouwd. Vans - het legendarische skateschoenenmerk - heeft al toegezegd te ondersteunen bij het opzetten van een skatelesprogramma. Virgil Abloh zal in samenwerking met lokaal architectenbureau Limbo Accra en zijn ontwerpstudio Alaska Alaska de merkidentiteit van de skate ramp ontwerpen, inclusief het parklogo, het ontwerp van het skatehuis en het meubilair. "Virgil en Daily Paper kwamen echt langs om te luisteren. Ze deden niet alleen wat ze zelf wilden. Ze spraken met ons en steunden onze ideeën," zegt Alibo. “Dit project is een goede mix: het heeft de diaspora en het heeft de lokale bevolking. We werken allemaal samen voor één gemeenschappelijk doel, Afrika."


bottom of page