top of page

Hoe de twee getalenteerde zussen Chloe en Halle zich naar de top werkten

De 24-jarige Chloe en 22-jarige Halle Bailey uit Georgia, Verenigde Staten zijn hét dynamische zussenduo dat zich de afgelopen jaren omhoog heeft gewerkt in de entertainmentindustrie. Van nummers schrijven tot acteren: deze dames kunnen het. Onder de artiestennaam Chloe x Halle heeft het tweetal meerdere Grammy-nominaties binnengehaald en verschenen ze met hun muziek meerdere malen op de Billboard 100 Hot-lijst. Hoewel Chloe en Halle als duo bekend zijn geworden, zijn ze de afgelopen tijd ook individueel beziggeweest met spannende projecten. De zussen hebben een veelbelovende periode voor de boeg met Chloe’s nieuwe solo debuutalbum in de maak en Halle’s aankomende rol in de live-action remake van De Kleine Zeemeermin. Welke weg hebben Chloe en Halle afgelegd en hoe hebben ze zich ontwikkeld tot de multitalenten die ze nu zijn?


Foto: Chris Pizzello

Waar het allemaal begon

Chloe en Halle’s muzikale verhaal begint al vroeg in hun tienerjaren. Op respectievelijk 13- en 11-jarige leeftijd namen ze samen covers op in hun huis in Los Angeles en posten die op hun YouTube-kanaal. Na een aantal verschijningen op Disney en andere bijrollen hadden de twee meiden het geluk dat Beyoncé de virale cover van ‘Pretty Hurts’ voorbij zag komen. Niet lang daarna nam Beyoncé de dames onder haar hoede en tekenden ze bij haar management agency Parkwood Entertainment. Vanaf dat moment is hun carrière met een sneltreinvaart gegroeid en is ‘Chloe x Halle’ een welbekende naam in zowel de muziek als de entertainmentindustrie.Muzikale ontwikkelingen

Zoals we kunnen verwachten van talenten als Chloe en Halle, hebben zij het grootste gedeelte van hun muzikale vaardigheden zichzelf aangeleerd. Deze authentieke skill set zorgt ervoor dat ze stevig in hun schoenen staan en weten waar ze mee bezig zijn. De zussen geven in meerdere interviews aan dat het mentorschap van Beyoncé ook erg belangrijk voor hen is geweest in het vinden van hun eigen geluid en imago. Het eindresultaat: een muziekstijl die is te beschrijven als moderne R&B met zachte vocals en ‘badass’ beats. Passend voor Tik Tok challenges, emotionele avondjes op de bank en spontane dansmomenten met vrienden. Een van hun eerste successen behaalden ze met de mixtape The Two of Us, waarna het debuutalbum The Kids Are Doing Alright volgde. In 2020 heeft het duo hun meeste recente album Ungodly Hour uitgebracht. In totaal zijn ze genomineerd voor vijf Grammy’s en verschenen ze meerdere malen op de Billboard Hot 100-lijst met hun muziek. Een deel van het succes in de afgelopen jaren is te danken aan het feit dat Chloe en Halle zich blijven ontwikkelen en niet bang zijn om te experimenteren met nieuwe muzikale invloeden.


Successen en uitdagingen

Hoewel Chloe en Halle de wind in de zeilen hadden de afgelopen jaren, zijn ze ook moeilijkheden tegengekomen. De zussen zijn een ontzettend sterk duo, maar daardoor wordt hun individualiteit niet altijd even goed gerespecteerd. Toen Chloe aankondigde dat ze een solo album uit zou brengen, merkte ze dat ze niet los van haar zus kan worden gezien. Chloe zegt hierover in een interview met In The Know magazine: “Ik haat het wanneer mensen online constant mij en mijn zus met elkaar vergelijken. Het was heel erg ontmoedigend om te zien hoe mensen twee jonge, zwarte zussen die heel erg van elkaar en hun vak houden tegen elkaar op proberen te zetten omdat ze op sommige manieren van elkaar verschillen.” Verder geeft Chloe aan dat ze ontzettend blij is dat zij en haar zus allebei met nieuwe, spannende projecten bezig zijn in hun solo carrières.


Foto: Disney

"Ik wil dat het jonge meisje in mij en alle jonge meisjes zoals ik weten dat ze bijzonder zijn, en dat ze een prinses zouden moeten zijn op iedere manier."

Ook Halle kampt met uitdagingen in haar huidige project. Ze speelt Ariel in de nieuwe remake van De Kleine Zeemeermin en heeft ook de soundtrack voor de film opgenomen. Toen Disney bekendmaakte dat Halle Bailey de hoofdrol zou spelen, kwam er veel kritiek over het feit dat Ariel gespeeld zou worden door een zwart actrice. In een interview met Variety magazine zegt Halle dat ze erg trots is op wat ze doet (en terecht). Halle: “Ik wil dat het jonge meisje in mij en alle jonge meisjes zoals ik weten dat ze bijzonder zijn, en dat ze een prinses zouden moeten zijn op iedere manier.” Vanaf mei 2023 kunnen we Halle als de nieuwe Ariel zien stralen op het witte doek.


Met deze spannende projecten in de maak zijn de twee zussen hard op weg hun naam nog groter te maken dan het al is. Hopelijk gaan ze ons in de toekomst verbazen met meer nieuwe muziek en andere kunstvormen.


Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page