top of page

WHO IS LAYA? Ze creëert een kunstzinnige wereld die verder gaat dan alleen haar muziek

Bijgewerkt op: 7 okt. 2022

R&B-zanger Laya heeft een eigen wereld gecreëerd dat verder gaat dan alleen muziek waar je naar kunt luisteren. Ze geeft haar eigen draai aan R&B en is niet bang buiten lijntjes kleuren. Haar levendige maar ook kwetsbare kijk op R&B en pop geeft een uniek perspectief op het leven en de liefde. Laya onderscheidt zich van de meeste R&B-artiesten omdat ze alles vanaf van de grond af heeft weten op te bouwen. Zo maakt ze al haar eigen visuele kunst en content, van album covers tot muziekvideo's. Ze is niet bang om haar verlangens te verwoorden: ze wil alle prijzen winnen, in elke uithoek van de wereld optreden en slagen op welke manier dan ook.


LAYA

Laya LaRoché a.k.a LAYA groeide op in een muzikaal en artistiek gezin uit Atlanta, Georgia. Geïnspireerd door artiesten zoals Missy Elliott, Jasmine Sullivan, Gorillaz en de invloeden van haar familie maakte Laya op jonge leeftijd haar eigen liedjes en songteksten. Toen ze ouder werd, schreef ze zich in voor theaterkampen en dramalessen maar haar passie voor muziek begon Laya pas op de middelbare school echt te onderzoeken. Sinds 2015 werkt ze hard aan het creëren van een unieke identiteit, zo trad ze door de jaren heen op binnen verschillende genres van Rock tot Alternatieve R&B. In 2020 heeft Laya's harde werk zijn vruchten afgeworpen toen haar track 'Sailor Moon' viraal ging waarvan ze zelf de videoclip schoot, regisseerde en monteerde. Na het tekenen bij het label 'Warner Records' bracht Laya de tracks 'Brag' en 'Crazy down' uit.


''Mijn muziek is iets dat je in een vorig leven hebt gehoord, het is nieuw voor je, maar op de een of andere manier is het bekend. Het is een oude, new-wave bounce...''UM HELLO

Layla's aanstaande album 'UM HELLO' dat op vrijdag 8 april uitkomt is een project waaraan ze sinds 2019 aan heeft gewerkt. Het project beschrijft de zangeres als een een tijdcapsule naar de tijd waar ze nog volop in haar ontwikkeling zat naar de artiest die ze vandaag de dag is. Hoewel Laya nog geen bekende naam is, is het overduidelijk dat zij een geboren ster is die met haar bijzondere stijl veel mensen zal bereiken. ''Mijn muziek is iets dat je in een vorig leven hebt gehoord, het is nieuw voor je, maar op de een of andere manier is het bekend. Het is een oude, new-wave bounce...'' Aldus Laya in een interview met Baeble Music.


Volg onze NEW R&B MUSIC playlist op Spotify en blijf op de hoogte van de nieuwste releases
bottom of page