top of page

WHO IS MUNI LONG? Het levende bewijs dat wie durft te dromen zal slagen

Het is haast onmogelijk om op TikTok te scrollen zonder Muni Long's 'Hrs and Hrs' tegen te komen. Het nummer, een liefdesballad gewijd aan het pleasen van je partner, leidde tot een virale tiktok challenge rond de tekst 'yours, mine, ours'. Toch heeft echt doorbreken lang op zich laten wachten voor de 33-jarige singer songwriter. Haar projecten kwamen steeds niet van de grond maar ze wist wel naam te maken in de muziekindustrie door hits te schrijven voor grootheden als Rihanna, Mariah Carey en Ariana Grande. Ze is het levende bewijs dat wie durft te dromen zal slagen. Lees hier het verhaal van Muni Long.

Muni Long.

Priscilla Renea Hamilton a.k.a Muni long, groeide op in Vero Beach, Florida. Op tweejarige leeftijd begon Priscilla's passie voor muziek te ontstaan maar ze voelde zich niet op haar gemak om te zingen totdat ze wat ouder was. Ze besloot haar talent te delen met de wereld door filmpjes te plaatsen op Youtube. De eerste video die ze poste was een vertolking van Justin Timberlake's 'Cry Me a River'. Het kanaal groeide uiteindelijk door naar meer dan 30.000 abonnees


"Je kunt een goedbetaalde baan hebben maar het brengt je geen voldoening. Je wilt iets anders. Je wilt beter voor jezelf......"

Creatieve Rebirth

Na de afgelopen tien jaar hits te hebben geschreven - voor artiesten zoals Ariana Grande, Rihanna en clubklassiekers te hebben gemaakt zoals Ke$ha's en Pitbull's 'Timber - vond de zangeres het tijd om zichzelf op nummer 1 te zetten. Long besloot terug te gaan naar het maken van haar eigen muziek en veranderde haar artiesten naam naar 'Muni Long'."Je kunt een goedbetaalde baan hebben maar het brengt je geen voldoening. Je wilt iets anders. Je wilt beter voor jezelf", vertelde de zangeres in een interview met Pop sugar.Na haar creatieve rebirth besloot Muni haar focus te leggen op het maken van R&B-muziek. Het genre opende een weg voor Muni om een hit te behalen. 'Hrs and Hrs' een nummer dat ze in 20 minuten freestylede terwijl ze de afwas deed, werd afgelopen november uitgebracht op haar EP 'Public Displays of Affection' Na een aantal live-optredens waaronder ook een Valentijnsdag concert, heeft de singer-songwriter haar eerste tour aangekondigd. Op 22 februari maakte ze haar haar tv-debuut bij 'The Tonight Show 'en voerde haar virale single 'Hrs and Hrs' op een soulvolle manier uit. Het optreden opende a capella door Alexia Jayy en Marley Blue die de tiktok challenge #HrsAndHrsChallenge hadden gewonnen.


Bekijk hier onder het TV-debuut van Muni Long"Niemand gaat het voor je doen. Verzin geen smoesjes, sta gewoon op en zorg dat dingen gebeuren."

De toekomst

Het motto van Long is tegenwoordig 'Make your dreams come true'. Muni's doel is daarom ook om 'Hrs and Hrs' naar de top van de hitlijsten te brengen, maar vooral wil Long gewoon zo lang mogelijk creatief blijven en aan haar carrière werken. De meest waardevolle les die ze tot nu toe heeft geleerd is het bepalen van haar eigen lot. Haar advies aan andere artiesten is dan ook: "Niemand gaat het voor je doen. Verzin geen smoesjes, sta gewoon op en zorg dat dingen gebeuren."


Volg onze NEW R&B MUSIC playlist op Spotify en blijf op de hoogte van de nieuwste releases


bottom of page