top of page

Woordkunstenaar Smita James hielp acht jongeren met het maken van een dichtbundel


Acht talentvolle dichters hebben het afgelopen halfjaar in het experimentele schrijfprogramma Poetry Lab van Meervaart Studio (Amsterdam) hun talent verder kunnen ontwikkelen. Onder begeleiding van woordkunstenaar Smita James hebben ABBS, Joshua, Soumaya, Rivaldo Rose, Esther, Ayesha Jolie, Nadine en Sarah-Lee toegewerkt naar een dichtbundel. De bundel bevat scherpe, persoonlijke en inspirerende teksten van de schrijvers met prachtige illustraties van kunstenaar Raven Kangee. Op 18 februari zal de bundel in een feestelijk online release party om 20.00 uur gepresenteerd worden. Wil je erbij zijn? Kijk dan even hier.


De coach

Smita James stond vorig jaar nog op plek 16 van 'Vogue's one to watch' (Nederlandse vrouwen die in 2020 het verschil maken). Ze is een ritmische spoken word-dichter, die haar schrijven graag verspreidt door gebruik te maken van andere kunstdisciplines.


Schrijfprogramma

Het Poetry Lab van Meervaart Studio is een schrijfprogramma voor verhalenschrijvers, dichters, poëten, spoken word artists, songwriters en rappers tussen de 15-25 jaar oud. In een aantal maanden tijd werken de jongeren onder professionele begeleiding toe naar een gezamenlijke gedichtenbundel.bottom of page