top of page

Zefanio kondigt nieuwe single 'Rowanda' aan met Nigeriaanse Afropop-artiest L.A.X.

De Nederlandse R&B-artiest Zefanio dropt aanstaande vrijdag zijn nieuwe single 'Rowanda' met niemand minder dan de Nigeriaanse Afropop-sensatie L.A.X. Met zijn vorige single 'Vitamine' die eind april uitkwam liet de Nederlandse artiest al horen dat hij een nieuwe weg is ingeslagen met zijn 'sound'. Wij hebben al een exclusieve preview mogen horen van 'Rowanda' en wat we mogen verklappen is dat het wederom een heerlijke zomerse tune is gewo met Afrikaanse invloeden.


Artwork Zefanio feat. L.A.X. - 'Rowanda''Opgenomen tijdens de Pandemie aan de keukentafel'

"Ik heb het nummer opgenomen tijdens de pandemie, aan de keukentafel" vertelt Zefanio over het proces achter 'Rowanda'. De zanger gebruikte de Corona-periode om na te denken over een 'nieuwe sound' en besloot om zijn befaamde R&B-vocals te combineren met de Afropop-sound die wereldwijd zo groeiende is. Dat dit een goeie beslissing was van Zefanio, hebben we al kunnen horen op zijn vorige single 'Vitamine'. Met 'Rowanda' zet hij deze lijn door en ons hoor je niet klagen!


Zefanio live in concert bij 'CreativeByNature's 'Gallery Play' sessie in december 2022

Fotograaf: JimshotitDe speciale band tussen L.A.X. en Nederlandse artiesten

Afropop-artiest L.A.X die een speciale band lijkt te hebben met Nederland, is ook te horen op 'Rowanda'. De Nigeriaanse zanger bracht al eerder tijd door in Nederland en nam zijn meest recente album - wat in april van dit jaar uitkwam - gedeeltelijk op in Amsterdam. Op het album 'No Bad Vibes' stonden dan ook features van 'onze eigen' Quessswho ('Easy On Me') en Ronnie Flex ('Balance'). Zefanio is dus de volgende in het rijtje van Nederlandse artiesten die een samenwerking aangaat met de Nigeriaanse-superster. L.A.X. was dusdanig onder de indruk na het horen van de demo van 'Rowanda' dat hij zelf aanbood om 'erop te springen'. Het resultaat van de samenwerking tussen beide heren kunnen we aanstaande vrijdag allemaal horen wanneer de track officieel uitkomt.CreativeByNature's 'Gallery Play' sessie van Zefanio gemist? Check 'm hieronder!

 


bottom of page