top of page

Apple Music Live presenteert een exclusief optreden van Nigeriaanse afrobeats artiest Wizkid

Het recente optreden van Grammy Award winnaar Wizkid is sinds maandag in meer dan 165 landen te zien via Apple Music. Het optreden vond afgelopen week plaats in The Roundhouse in Londen, waar de Nigeriaanse artiest zowel oudere nummers als nummers van zijn nieuwe album More Love, Less Ego’ uitvoerde.

Foto: Apple Music

Apple Music Live

Hoewel Wizkid al langer met Apple Music samenwerkt, is dit de eerste keer dat hij een optreden opnam met Apple Music Live. Voorafgaand aan het optreden sprak de artiest met Apple Music 1 presentatrice Dotty over zijn nieuwe project, zijn wereldwijde invloed en wat fans kunnen verwachten van de show. In het gesprek geeft Wizkid aan dat hij ontzettend blij is met waar hij nu staat, en dat hij vooral aan de mensen in zijn thuisland wil laten zien dat alles mogelijk is. Wizkid: “Als je ergens werk in steekt kan je niet verliezen. Ik wil aan de kinderen thuis laten zien dat alles mogelijk is.” Verder vertelde de artiest dat hij veel zin had om de nummers van het nieuwe album voor de eerste keer live te spelen.


Van Lagos naar de rest van de wereld

Wizkid, ook wel bekend als Ayodeji Ibrahim Balogun, groeide op in Lagos, Nigeria. Wizkid begon zijn muziekcarrière in zijn tienerjaren en in het begin werkte hij samen met verschillende Nigeriaanse popacts, zoals Naeto C en OJB Jezreel. Vijf jaar later verscheen zijn debuutalbum ‘Superstar’, wat hem in een klap een Nigeriaanse bekendheid maakte. Nog een album verder en Wizkid brak wereldwijd door met de hit ‘Ojuelegba’, waardoor hij zichzelf en Nigeriaanse popmuziek op de kaart zette van de internationale muziekscene. De artiest groeide als een speer door en nu, zeven jaar na zijn eerste hit, heeft hij vele internationale samenwerkingen, megahits en awards op zijn naam staan. Zijn meest recente album ‘More Love, Less Ego’ kwam binnen op nummer één van de Apple Music Top Album lijst en stond wereldwijd in bijna iedere ‘New Music’ lijst. Het project bevat features van Afrikaanse artiesten zoals Ayra Starr, maar ook internationale hiphop artiesten als Don Toliver en Skepta. De algemene boodschap die Wizkid mee wil geven met het album: de wereld heeft meer liefde nodig.


Kijk het interview met Wizkid hieronder en check het hele optreden op Apple Music.bottom of page