top of page

'Sounds of Afro' wordt eerste 'Avond voor Release'-editie mét publiek

Bijgewerkt op: 19 okt. 2021


CreativeByNature en A'DAM&Co. geven het muzikale concept 'Avond voor Release' een extra dimensie. Artiesten laten hun aankomende track(s) exclusief alvast live horen en vanaf nu kan jij erbij zijn! Dus, even lekker ontspannen, good vibes en positieve energie, kortom gewoon een gezellig avondje uit. Deze eerste editie met publiek is gelijk een speciale, namelijk de 'Sounds of Afro'-editie. Amartey, Berano en Yung Dada zullen alledrie het podium betreden op woensdag 27 oktober vanaf 20:00 uur in A'DAM&Co. De avond wordt gehost door Nevsdeboi en DJ Travis Allen zorgt voor lekkere tunes na de optredens. Wil je erbij zijn? Meld je dan hier aan.
Amartey

Singer/Songwriter en performer Amartey met Ghanese roots is geboren en getogen in Amsterdam Zuidoost. Amartey maakt al een tijdje muziek en is zeker geen onbekende in Nederland. Hij begon te zingen in een kerkkoor en door de jaren heen groeide zijn interesse in muziek en raakte hij geïnspireerd door artiesten als Usher, Travis Scott en Afrikaanse artiesten als Kojo Antwi en Bis Kdei. Zijn muzikale sound valt het beste te omschrijven als Afro beats met R&B- en Popinvloeden. In 2015 scoorde hij een radiohit met het nummer Nobody Like You. Deze hit zorgde ervoor dat hij in 2016 het voorprogramma van Wizkid mocht verzorgen. Zijn eerste EP 'YBFTS' zorgde voor zijn grote doorbraak. Hij haalde hiermee de #1 in de iTunes World Music Charts gevolgd door #16 in de iTunes Music Charts. Optredens op het 'Eurosonic Noorderslag', 'De Wereld Draait Door' en het winnen van 'De Grote Prijs van Nederland' zorgde mede voor zijn eerste twee uitverkochte headline shows.


Berano

Berano is geboren en getogen in Amsterdam Zuidoost. Ondanks dat zijn buurt Bullewijk/de H-buurt in het verleden bekend stond als een no-go-zone wist Berano een succesvol pad op muziekaal gebied voor zichzelf uit te stippelen. Hij stond in zijn buurt bekend als een jonge hongerige rapper die koste wat het kost zichzelf zou bewijzen. Door zijn Ghanese roots had Berano al op hele jonge leeftijd de ritmes en melodieën vanuit huis meegekregen.


In de beginfase van zijn carrière maakte Berano deel uit van het collectief SWGFRSHERGANG, een groep die hij samen vormde met DC en Amartey. Hun sound was een mengeling van Hiphop en Afrobeat. In de daaropvolgende jaren bleef Berano zich als artiest verder ontplooien en ontwikkelde een eigen sound met steeds meer Afro-invloeden. In 2018 dropte hij zijn eerste officiële single ‘Wavey’. Een aantal EP's, singles en videoclips verder was het onlangs tijd voor zijn nieuwste project, de EP Saucy By Nature (Wij houden nu al van die naam).Yung Dada

Yaw Owusu Addai, beter bekend onder zijn artiestennaam YUNG DADA, is een in Amsterdam geboren en getogen muzikant, producer en performer met Ghanese roots. Ook hij heeft muziek van huis uit al op jonge leeftijd meegekregen. De wereld leerde hem kennen als trapartist toen hij in 2016 zijn eerste project NEWKIDINCLASS onder de naam DRUMMAKID dropte. Twee jaar lang deed hij soloshows en openingsacts voor artiesten als Twenty One Pilots en TYPHOON. Daarna nam hij de tijd om zichzelf opnieuw uit te vinden en meer terug te gaan naar zijn roots. Hij vond zijn style in Afro beats, veranderde zijn act in YUNG DADA en dropte onder zijn nieuwe naam zijn eerste single MI Amor in 2020. Vier singles later is het eind dit jaar tijd voor zijn eerste EP. In 2022 staat er een album op de planning.

bottom of page