top of page

Balmain X Stranger Things: excentriek maar draagbaar

Modebewuste Stranger Things-junkies kunnen hun geluk op: Balmain heeft een collectie gemaakt in samenwerking met de populaire Netflix-serie. Tijdens Paris Fashion Week liet het Franse modehuis al een glimp zien in een Stranger Things-pop-up, maar gister - op de jaarlijkse ‘Stranger Things Day’ – werd de samenwerking dan eindelijk gelanceerd.

Foto: Balmain


Excentrieke leggings & casual hoodies

Voor Balmain x Stranger Things liet Olivier Rousteing – hoofdontwerper van Balmain – zich volledig inspireren door de videoclips, aerobic-looks en mallrats (jongeren die hun tijd doorbrachten in winkelcentra) uit de jaren tachtig. Het resultaat is een samenspel van abstracte prints, felle kleuren en contrasterende grafische patronen, afgewerkt met logo-patches en bekende Stranger Things-slogans. Naast statement pieces als excentrieke leggings zijn ook minder gedurfde silhouetten in de collectie opgenomen. Zo zijn de wollen overhemden, gebreide truien en oversized hoodies makkelijk te combineren met klassieke jeans. Met deze variatie aan ontwerpen is Balmain erin geslaagd een gebalanceerde collectie neer te zetten, bestaande uit zowel uitgesproken, als meer toegankelijke items.

Foto: Balmain


Balmain's fascinatie voor de jaren tachtig

Rousteing is zelf groot fan van de populaire Netflix-serie en kijkt elk seizoen van voor tot achter zodra het online komt. Hoewel de meeslepende verhaallijnen hem aan het scherm gekluisterd houden, is hij even gefascineerd door sublieme manier waarop de jaren tachtig in beeld worden gebracht. Van de muziek, kapsels en make-up, tot de outfits en het kleurgebruik: alles is perfectie. Toen de samenwerking voorgesteld werd, heeft de designer dan ook geen moment getwijfeld, laat hij in een persbericht weten: “Ik ben misschien geen kind van dat moment, maar degenen die bekend zijn met mijn werk voor Balmain weten dat ik altijd al gefascineerd ben geweest door de unieke popgeest van die tijd – dus, toen Netflix me contacteerde voor een ​​speciale, limited-edition Balmain x Stranger Things-collectie, was ik meteen aan boord!”


Foto's: Balmain


De collectie is verkrijgbaar in de Balmain-boetieks in Parijs en Los Angeles, en via de website van Balmain en Netflix.


bottom of page