top of page

Biografie Biggie 'It Was All A Dream' wordt uitgebracht ter ere van zijn 50e verjaardag

Bijgewerkt op: 24 sep. 2021


Boekcover It was all a dream, Biggie and the world that made him (The Notorious BIG, Justin Tinsley)

Justin Tinsley is een journalist die het leven en de legacy van The Notorious BIG vaak heeft behandeld via zijn werk bij de media. Al maanden twittert hij bezig te zijn met een boek over het leven van de New York-rapper en in mei 2022 is zover. 'It Was All a Dream: Biggie and the World That Made Him' zal een biografie worden gebaseerd op interviews die Tinsley hield met degenen die het dichtst bij Biggie stonden. Van oude buren, vrienden, DJ's tot aan feestpromotors en journalisten. De literatuur over het leven van Biggie zal worden uitgebracht ter viering van wat de 50e verjaardag van de Brooklynite zou zijn geweest.


Biografie Biggie 'It Was All A Dream' wordt uitgebracht ter ere van zijn 50e verjaardag

'It Was All a Dream: Biggie and the World That Made Him'

De biografie - uitgegeven door Abrams Press - zal een diepe, onderzoekende duik nemen in de verschillende gebeurtenissen in het leven van Biggie en hoe het hem allemaal heeft gevormd tot het rapfenomeen dat hij uiteindelijk is geworden.


Het boek analyseert het sociaal-politieke landschap dat zijn leven en kijk op de wereld beïnvloedde, met een focus op onderwerpen als Caribische immigratie, de desinvestering van het Reagan-tijdperk in het openbaar onderwijs, het straatleven, de oorlog tegen drugs, massale opsluiting en de bloeiende, creatieve en de invloedrijke muziekindustrie uit de jaren 90.


Gedood door vier kogels

Christopher George Latore Wallace a.k.a. Biggie a.k.a The Notorious B.I.G. was een Amerikaanse rapper uit Brooklyn, New York. Zijn album Ready to Die is het album waarmee hij in 1994 officieel debuteert, met de wereldhit Juicy als zijn eerste single. De Bad Boy rapper met Jamaicaanse roots wordt gezien als één van de beste rappers ten aller tijden.

Biggie werd gedood in een drive-by shooting door vier kogels in zijn borst nadat hij de afterparty van de Soul Train Music Awards in Los Angeles had verlaten, het is dan 9 maart 1997. Kort daarna - op 25 maart 1997 - wordt zijn tweede album Life After Death uitgegeven. In 2000 kreeg het album van de Recording Industry Association of America de diamanten status vanwege vijf miljoen verkochte exemplaren. Daarmee behoort Life After Death tot de best verkopende rap-albums aller tijden.


Pre-orders zijn hier beschikbaar.


Abonneer je op de CreativeByNature Playlist en ontdek nieuwe muziek en artiesten!
Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page