top of page

Blxst vult de Melkweg met positieve energie en rake noten

Bijgewerkt op: 23 nov. 2022

Blxst (“Blast”) stond gisteren in de Melkweg. De Amerikaanse R&B/ Hiphop zanger, rapper, schrijver en producer brak in 2020 door met zijn debuutalbum ‘No Love Lost’. Daarna pakte hij door en maakte samenwerkingen met o.a. Snoop Dogg en Burna Boy. En als we hem mogen geloven, zullen we voorlopig - gelukkig - nog niet van zijn zwoele sound af zijn. “So can I come back?... On a bigger stage?”, klonk het door de Melkweg. Als hij zijn muzikale talent, positieve energie, plezier en gemoedelijke sfeer meeneemt... Dan staan wij weer op de eerste rij.

{fotocredits: Constance VR}


Stralende glimlach door een strakke zonnebril

Voordat Blxst zijn entree maakt, zwepen de host en dj het publiek flink op. Met tracks als ’21 Questions’, ‘Last Last’ én een flinke dosis energie wordt de positieve toon gezet. Twee vrouwen in het publiek vertellen fan te zijn en hopen dat in elk geval ‘Chosen’ en ‘Wrong or Right’ in de Setlist zijn opgenomen. Dan begint de show écht: achtergrondzangeres Cheyenne pakt het podium en gooit er een aantal loepzuivere mellow lijnen uit. Het publiek is onder de indruk en joelt enthousiast: hét moment voor Blxst’s entree. Door zijn strakke zonnebril straalt een glimlach die de rest van de show niet meer van zijn gezicht te krijgen is. De energie houdt hij hoog tijdens de eerste paar tracks, waaronder ‘Wrong or Right’ – die het inderdaad goed doet. Het R&B/Hiphop talent raakt elke noot, gooit er ondertussen een aantal dansmoves uit en neemt dan plaats op een kruk. Het licht wordt gedimd en Cheyenne krijgt een spot. “Come and stay the night with a real one. It’s a lot of fake love in L.A.. We can get high and forget the world”, klinkt haar heldere stem. Blxst zet in en het publiek geniet zichtbaar."Alleen maar good vibes"

De rest van de show weet Blxst de energie op een fijne manier – en zonder inkak-moment – af te wisselen. Met tracks als ‘Still Omw’, ‘Be Alone’ en ‘Solid’ is de Setlist een mix van tracks uit zijn nieuwste album ‘Before You Go’ en eerdere albums en samenwerkingen. Ondanks de donkere zonnebril blijft de R&B artiest in contact met de zaal: “Are we all family or what? … So I can come back here?!” Richting het einde van de show wordt de avond van de twee fans compleet gemaakt wanneer de klanken van ‘Chosen’ door de zaal klinken. Nadat de zanger het podium heeft verlaten en het licht gedoofd is, wacht het publiek op een toegift. “Cheyenne, Cheyenne!”, galmt het door de Melkweg – natuurlijk gevolgd door het onvermijdelijk “We want more!”. Blxst rent het podium op, vult de zaal nog één laatste keer met zijn positieve energie en brengt ‘Forever Humble’. Tijdens de laatste klanken zet hij zijn zonnebril af. Hoewel het niet zo voelt, is dit het eerste moment waarop het publiek in zijn ogen kan kijken. Iedereen juicht en Blxst neemt de tijd om de eerste rij een hand te geven. Na zijn afsluitende woorden “Much love!” laat hij zijn publiek achter met een voldaan gevoel. “Alleen maar good vibes", vat een mannelijke fan na afloop treffend samen. Constance VR maakte voor ons onderstaand beeldverslag.


{fotocredits: Constance VR}


bottom of page