top of page

Curves by Sean Brown brengt jouw favoriete 00s CD in de vorm van een handgemaakt vloerkleed

Je hebt ze misschien al een keertje langs zien komen op het internet: de virale CD rugs van Toronto-based designer Sean Brown. De vloerkleden, handgemaakt in de vorm van een CD, bestaan uit iconische albums zoals Lil Kim’s ‘Hard Core’, Sade’s ‘Love Deluxe’ en André 3000's ‘The Love Below’. Deze bijzondere homewear lijn van Curves by Sean Brown zorgt ervoor dat iedere muziekliefhebber op een nieuwe manier zijn of haar favoriete album tentoon kan stellen in de woonkamer, slaapkamer of kantoor. Hieronder meer over hoe de CD rugs tot stand kwamen en een kijkje in Sean Brown’s visie op design.

Foto: Sean Brown

Nostalgie in een nieuw jasje

Begin 2020 poste de Jamaicaanse-Canadese Sean Brown (35) een foto op Twitter met een serie van CD vloerkleden waar hij op dat moment mee bezig was. Niet lang daarna ging de foto viraal (de originele post heeft meer dan 90 000 likes), en wist de designer dat hij iets had gevonden wat mensen aansprak. De populariteit van de kleden is grotendeels te danken aan de combinatie van muzikale nostalgie met weldoordacht design. De uitverkorene albums die in CD rugs veranderd worden zijn zorgvuldig uitgekozen. In een interview met Vogue legt Sean Brown uit dat er rekening wordt gehouden met de kwaliteit van het album, de muzikale impact, de design van de cover art en natuurlijk ook een beetje persoonlijke voorkeur.

Foto: Erica Hernandez

Ideeën-persoon

Sean is een multidisciplinair talent en door de jaren heeft hij in verschillende disciplines gewerkt, zoals fotografie, beeldende kunst en creative direction voor artiesten. Sinds 2020 heeft hij zijn focus gericht op het ontwerpen van home decor, maar daar stopt het niet. “Met de manier waarop de wereld nu werkt, denk ik niet dat je een vaste titel nodig hebt per se. Het gaat over het hebben van een idee en dat idee uitwerken van begin tot eind. Dus ik denk dat je zou kunnen zeggen dat ik in het dagelijks leven een ideeën-persoon ben” , aldus Sean Brown in Vogue. Sinds de start van zijn homewear merk Curves is er al een heel assortiment aan items voorbij gekomen. Van beddengoed tot opblaasbare meubels, wierrookhouders en spiegels: de creativiteit van Sean Brown’s ideeën is eindeloos.


Van hiphop naar homewear

Het Curves home decor merk brengt African-American pop cultuur en high end design samen. In een interview met de NY Times geeft Sean aan dat zijn merk mensen aanmoedigt om na te denken over de ruimte waarin ze leven, hoe het er uit ziet en hoe het hun kwaliteit van leven beïnvloed. Het doel is om interieurdesign te democratiseren: hij wilt hoge kwaliteit design beschikbaar maken voor een groter publiek, zodat iedereen kan leven in een ruimte waar ze zich goed voelen. Ook geeft de ontwerper aan dat het beginpunt van zijn designs altijd een culturele nuance heeft. Sean is vanaf jongs af aan al gefascineerd door hiphop en de stijlen die de hiphopcultuur met zich mee brengt. Door verschillende aspecten van de zwarte cultuur subtiel te verwerken in zijn designs, brengt Sean Brown een ode aan “black culture, black music and black art”.

Foto: Curves by Sean Brown


Mocht jij ook je interieur een upgrade willen geven, zijn de CD rugs en andere items (voor een betaalbare prijs) te vinden op www.curvesbyseanbrown.com.bottom of page