top of page

Daily Paper en Filling Pieces kondigen samenwerking aan met nieuwe capsule collectie

De Amsterdamse merken Daily Paper en Filling Pieces zijn vanaf het begin al goede vrienden van elkaar geweest. Het is dan ook geen verrassing dat deze twee samen een nieuwe collectie uitbrengen ter ere van een decennia lange vriendschap. De capsule collectie, die deze vrijdag uitgebracht zal worden, is geïnspireerd door de Democratische Republiek Congo en brengt een hommage aan de expressie en karakter van de Congolese dandy cultuur.

Foto: Daily Paper & Filling Pieces


Vriendschap en creativiteit

Na hun eerste samenwerking in 2013 is het hoog tijd voor Daily Paper en Filling Pieces om hun handen weer ineen te slaan. De twee Amsterdamse pioniers hebben altijd een relatie gehad waarin support, samenwerking, en creativiteit voorop staan. Na bijna 10 jaar hebben ze besloten om een nieuwe capsule collectie samen uit te brengen, bestaande uit 18 unieke items. De signature stijl van beide merken zijn samengebracht in schoenen, kledingstukken en accesoires met veel kleur en flair.


Sapeurs de Congo

De grootste inspiratiebron voor de collectie zijn de Sapeurs de Congo, oftewel Congolese dandies. Deze groep staat bekend om hun elegante, opvallende kledingstijl en expressievolle outfits. De belangrijkste prints van de collectie bestaan uit een gestileerde blend van de twee logo’s en een graphic design van een dandy Sapeur in zijn eigen omgeving. Het felle kleurenpalet met felgroen, lila, lichtblauw zwart en geel geeft een knipoog naar de flamboyance van de Sapeurs. Highlights van de collectie zijn een wollen varsity jacket, de classic Polido loafer en de limited edition Gali boot.


Foto: Daily Paper & Filling Pieces


Met deze prachtige samenwerking tonen Daily Paper en Filling Pieces hun waardering voor elkaar en hun Afrikaanse roots en invloeden. De nieuwe collectie zal vanaf vrijdag 4 november beschikbaar zijn op dailypaperclothing.com, fillingpieces.com en verschillende in-store retailers wereldwijd.bottom of page