top of page

Nieuw muzikaal talent in de spotlight tijdens Eurosonic-Noorderslag

Bijgewerkt op: 20 jan.

Ieder jaar sinds 1986 host ESNS (ook wel bekend als Eurosonic-Noorderslag) een festival en muziekconferentie in Groningen om Nederlands en Europees muzikaal talent te promoten. Dit jaar zal het evenement plaatsvinden van woensdag 18 t/m zaterdag 21 januari bij verschillende podia in de Groningse binnenstad. ESNS staat bekend om het lanceren van carrières van jonge artiesten, en meerdere sterren stonden ooit op het historische podium: Dua Lipa, The XX en Selah Sue om er maar een paar te noemen. Het leuke aan Eurosonic-Noorderslag is dat je geen belangrijk figuur uit de muziekindustrie hoeft te zijn om het bij te wonen. Iedereen met een passie voor muziek is welkom om de conferenties en optredens te bezoeken.


Foto: ESNS


Eurosonic-Noorderslag is een van de grootste en meest gerespecteerde events in Europa als het gaat over het showcasen van nieuw talent. Overdag bestaat het evenement uit paneldiscussies, interviews en keynotes over nieuwe ontwikkelingen in de muziekindustrie. In de avond verandert de locatie in een muziekfestival waar opkomend talent zich kan laten horen en zo ontdekt kan worden door grote festivals en platenlabels. Ieder jaar is er ook een groot aanbod aan Nederlandse muzikanten. Dit jaar treden er onder andere Bnnyhnna, Latanya Alberto, sor, S10, Dopebwoy en Sarita Lorena op. Ook de muziekconferentie brengt veel relevante onderwerpen aan het licht. Zo zal er dit jaar gesproken worden over de ongevallen bij het Astroworld festival en in het uitgaansgebied van Seoul, en over hoe we naar sociale veiligheid kijken na de incidenten bij The Voice.


Wil jij ook op de hoogte zijn van de nieuwe ontwikkelingen in de muziekwereld, dan is Eurosonic-Noorderslag een must om te bezoeken. Op www.esns.nl zijn festival- en conferentietickets te verkrijgen.


bottom of page