top of page

Diddy start record label exclusief voor R&B-artiesten

Bijgewerkt op: 11 aug. 2021


Diddy start, in zijn missie om R&B helemaal terug te brengen, een record label exclusief voor R&B-artiesten. Dit verteld hij onder andere in een groot interview in de Vanity Fair in aanloop naar de release van zijn eerste project in bijna zes jaar: 'Off the grid'.


"Ik kom terug in de muziek, weet je?" zegt de 51-jarige mogul die van plan is zijn R&B-roots weer nieuw leven in te blazen. "Ja het wordt een volledig R&B-label. Ik heb het gevoel dat R&B op een zijspoor is beland terwijl het een groot onderdeel van onze Afro-Amerikaanse cultuur is".


50/50 partnership

Hoewel hij in het verleden werd bekritiseerd vanwege zijn Bad Boy-contracten, is de inmiddels 51-jarige Diddy van plan om het deze keer anders te doen. Hij wil geen artiesten tekenen maar volledige transparante 50/50 partnership aan gaan. "Dat is het hem juist. Het nieuwe label is zo dat we het genre kunnen 'ownen'. We 'ownen' momenteel de hiphop niet. Nu hebben we een kans om – en ik ga ervoor zorgen dat – we eigenaar zijn van R&B.”


Off The Grid

Maar eerst zal Diddy zijn R&B georiënteerde album Off the Grid op 24 september uitbrengen . "I'm making a classic", twitterde hij over zijn eerste release sinds 2015's MMM (Money Making Mitch) mixtape. Afgelopen jaar veranderde hij zijn middelste naam al van 'Diddy' naar 'Love'. Schakelde hij de manager van The Weeknd in en dook hij de studio in met producers en songwriters als BongoByTheWay, Mario Winans, London On Da Track, Stacy Barthe, and James Fauntleroy.


Volg de CreativeByNature Spotify Playlist en ontdek nieuwe muziek en artiestenbottom of page