top of page

FOAM presenteert: solotentoonstelling van populaire Belgisch-Marokkaanse fotograaf Mous Lamrabat

Bijgewerkt op: 4 mei 2022

Met trots kondigt fotografiemuseum Foam in Amsterdam de eerste Nederlandse solotentoonstelling van de Belgisch-Marokkaanse fotograaf Mous Lamrabat aan. In‘Blessings From Mousganistan’ laat de fotograaf zijn liefde voor mode en zijn Belgisch-Marokkaanse nationaliteit zien. Het werk van Mous Lamrabat, die je misschien gezien hebt in magazines zoals Vogue en Esquire, is vaak licht absurd, soms subtiel provocerend maar altijd kleurrijk en speels. De tentoonstelling is van 28 mei t/m 12 oktober 2022 te zien bij het Foam Fotografiemuseum in Amsterdam.

Ana love you more than my life, 2021 © Mous Lamrabat


Blessings From Mousganistan In de tentoonstelling ‘Blessings from Mousganistan’ stap je de kleurrijke en eclectische wereld binnen die de Lamrabat in het museum van Foam heeft gecreëerd. Mous Lamrabat neemt bezoekers mee naar een plek waar het leven vredig is en mensen geliefd zijn. Door bekende symbolen en afbeeldingen zoals bijvoorbeeld het Nike logo op een andere manier te gebruiken, verandert Mous het begrip 'normaal'. Naast diverse foto’s bevat de tentoonstelling ook een installatie die bestaat uit verschillende gebedsvlaggen. Met de installatie geeft Lambrat een reactie op de onophoudende wereldwijde vluchtelingen stroom. Ook wil hij bezoekers de boodschap meegeven om voor elkaar te zorgen en dit te doen zonder onderscheid te maken, ongeacht hun huidskleur of afkomst.

De tentoonstelling 'Blessing from Mousganistan' is gratis te bezoeken in Foam gedurende de feestelijke opening op vrijdag 28 mei vanaf 17:30 uur.

Mashallah with extra cheese, 2021 © Mous Lamrabat

Over Mous Lamrabat Mous Lamrabat werd geboren in Noord-Marokko en groeide op in Vlaanderen, België. Hij is een fotograaf die afstudeerde met een diploma Interieurvormgeving aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Gent. Zijn werk is internationaal gepubliceerd in diverse tijdschriften zoals Vogue Arabia, Vogue Men, Vogue US, Tush, Stylist, Esquire, Numero en nog veel meer.


Over Foam Foam is een fotografiemuseum in Amsterdam die wordt omschreven als een een ontmoetingsplek – en inspiratieplek voor fotografieliefhebbers, fotografen, beeldredacteuren, ontwerpers en andere uit het vakgebied. Foam houdt zich bezig het met organiseren van tentoonstellingen, publicaties, discussies en specifieke projecten op relevante ontwikkelingen binnen de fotografie.

bottom of page