top of page

Fotograaf Stacii Samidin zoekt beste ‘alledaagse foto’ met fotowedstrijd ‘The Story of Societies’

Bijgewerkt op: 11 mrt.

Soms ga je er misschien aan voorbij hoe bijzonder het alledaagse kan zijn. Voor een fotograaf is dat vaak anders. Bewust stilstaan bij het moment om vervolgens die - rauwe - schoonheid op een prachtige manier te vangen. De Rotterdamse fotograaf Stacii Samidin doet niet anders en hoopt dat er meer zijn zoals hij. Samen met Theater Rotterdam en The Story of Travis heeft hij de fotowedstrijd ‘The Story of Societies’ gelanceerd die loopt tot 2 april 2023. Als je altijd al met je werk in een expositie hebt willen hangen en ooit eens een eigen schoot wil leiden, past dit wellicht perfect in jouw straatje.


[© Stacii Samidin - TR SOCIETIES 2023]

Het nomadenbestaan van Travis

De basis van de fotowedstrijd ligt bij het nieuwe theaterstuk The Story of Travis, een co-productie van Theater Rotterdam en Well Made Productions. De voorstelling vertelt het verhaal van Travis, een fotograaf met een nomadisch bestaan. Het gaat over het belang van het hebben van dromen, het laten gelden van jouw stem en het vinden van een thuis in een wereld die niet voor jou lijkt ingericht. De fotowedstrijd ‘The Story of Societies’ speelt daarop in door deelnemers te vragen zich te plaatsen in de schoenen van Travis.


De theatervoorstelling, geschreven door Esther Duysker, gaat zaterdag 11 maart in première. Dan zullen Yamill Jones, Jetty Mathurin, Ruurt De Maesschalck, Joy Wielkens, Ritzah Statia, Howard Komproe, Jennifer Muntslag en Dionne Verwey op de planken staan in Theater Rotterdam.


Gekeurd door Stacii

De inzendingen die ‘The Story of Societies’ binnenkrijgt, worden beoordeeld door Stacii Samidin als juryvoorzitter. Hij zal vooral kijken naar compositie, creativiteit en algehele kwaliteit. Stacii weet als geen ander waar hij op moet letten. Vorige maand nog won hij met zijn fotoserie ‘ADAMAS’ de tweede plaats van de Paul Peters Fotoprijs 2022, die onderdeel is van de Zilveren Camera 2022. En in zijn voortdurende levenswerk dat hij ‘Societies’ noemt, legt hij zonder vooroordelen wereldwijd de rauwe eerlijkheid vast van minderheden, onderdrukten en mensen wiens levensstijl afwijkt van ‘de norm’.


Eigen expo en shoot

Zo’n fotowedstrijd is natuurlijk niet helemaal compleet als er niks te winnen valt. Als op 10 april 2023 de winnaar bekend is gemaakt, mag de persoon achter de beste foto de shoot verzorgen voor een campagnebeeld van een toekomstige voorstelling van Theater Rotterdam. Maar daar blijft het niet bij, want de winnaar krijgt op 23 april 2023 ook een expositie in de hal van de Rotterdamse Schouwburg. Dan wordt daar de laatste voorstelling van The Story of Travis gespeeld.


Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page