top of page

Frank Ocean lanceert nieuwe radioshow 'Homer Radio' op Apple Music

Afgelopen vrijdag heeft de Amerikaanse singer-songwriter Frank Ocean zijn nieuwe radioshow ‘Homer Radio’ aangekondigd, een wekelijkse show op Apple Music 1. De show, vernoemd naar de sieradenlijn die de artiest vorig jaar heeft gelanceerd, zal een office soundtrack worden als aanvulling op Frank Ocean’s luxury brand. Iedere vrijdag om 03:00 Nederlandse tijd is de radioshow live te beluisteren, waarna hij beschikbaar is op Apple Music on-demand.


Foto: Homer


Een nieuw geluid

Frank Ocean heeft al sinds 2016 een pauze van muziek en optreden genomen voor zijn mentale gezondheid. De aankondiging van de nieuwe show was voor veel fans een aangename break in de radiostilte van de artiest. In de eerste aflevering is Ivoriaanse-Guadeloupse DJ en producer CRYSTALLMESS te gast met een relaxte mix van elektronische muziek en hiphop. De show geeft een inkijk in wat er in het Homer kantoor gebeurd na de kantooruren, zoals Frank Ocean aangaf in een statement tijdens de release: In de verte is iemand het vloerkleed aan het stofzuigen en voegt tegelijk een laag ruis toe aan het geluid. De bewaker loopt verveeld rond terwijl hij doet alsof hij de kamers en kluizen in de gaten houdt op zijn vaste patrouille. … Dit is Homer Radio. Een office soundtrack. Hoor je onze stem niet? Het is geen deadline."


Muzikale mijlpaal

Naast de nieuwe radioshow van Frank Ocean heeft Apple Music recentelijk de mijlpaal bereikt van honderd miljoen nummers en het aanbod neemt elke dag verder toe. 21 jaar na de introductie van iTunes en de allereerste iPod met 1000 nummers op zak is Apple Music naar 100.000 keer zo veel nummers gegaan. Check Frank Ocean’s Homer Radio en andere content op www.apple.co/homerradio.

bottom of page