top of page

'Haute Photographie' in Rotterdam - kleurrijke fotografie van oud & nieuw (inter)nationaal talent

De internationale fotografiebeurs 'Haute Photographie' vindt van 8 tot en met 12 februari plaats in het Keilepand in Rotterdam. Het vijfdaagse evenement met meer dan 50 (inter)nationale fotografen is gecentreerd rond een groepstentoonstelling van 1250m2 en presenteert fotografie uit het verleden (vintage), het heden (hedendaags) en de toekomst (talenten).


Albert Watson; Schilte & Portielje


Kleur, fashion & katten

De fotografiebeurs toont dit jaar veel kleur vanuit verschillende invalshoeken. Zo is het fashionwerk van Laura Bonnefous te bezichtigen, vind je er prachtige reisfoto’s en hangt er werk met 'food' en 'katten' als centrale thema's. Hieronder een greep uit de hoogtepunten.


Laura Bonnefous

De Franse fashionfotograaf Laura Bonnefous brengt haar serie ‘Kilamba’ naar Rotterdam. Het werk maakte ze in opdracht van Louis Vuitton voor de boekenserie ‘Fashion Eye’ en is een verkenning van Kilamba – een stad in Angola die economisch draait op Chinese investeringen. "De drang om deze plek te verkennen, om de sociale en structurele problemen te leren begrijpen, dat was voor mij de essentie.” De serie brengt de verbinding tussen Afrika en China treffend in beeld middels kleuren en vormen. Bonnefous is tijdens de beurs op bezoek in Nederland.


Joep Hijwegen

In essentie is Hijwegen straatfotograaf en slentert hij 24/7 door de stad, geleid door instinct en gevoel. De foto’s zijn ongepland, ongescript en brengen vreemden in beeld. Waar de meeste straatfotografen zich focussen op het dagelijks leven, heeft Hijwegen juist oog voor tijdsgeest en persoonlijke ervaringen; in heftige regen, op drukke straten waarin iedereen opgaat in zijn eigen wereld. 'Haute Photographie' toont exclusieve beelden van onder andere New York en Toronto die de fotograaf afgelopen jaar schoot tijdens zijn wereldreis.


Fleur Huijsdens

De serie ‘Felis Silvestris Catus’ is Huijsdens’ afstudeeropdracht van afgelopen jaar. Op het eerste gezicht lijken de beelden slechts vrolijke, kleurrijke kattenfoto’s, maar het gaat verder dan dat. Als je goed kijkt, zie je namelijk menselijke trekjes. De serie is een knipoog naar de rol van katten als maatje van de mens; een spiegel van de emoties die mensen op hun spinnende huisdier projecteren.


Gaby Fling

De beelden van Fling zijn rijk aan kleurrijke composities en esthetiek. Vrouwelijkheid en voedsel zijn twee centrale thema’s in haar werk. Met haar achtergrond in mode weet ze precies wat werkt.


115 jaar Feyenoord De Rotterdamse voetbalclub Feyenoord is op 19 juli 1908 opgericht. Ter ere van het 115-jarig jubileum toont 'Haute Photographie' 55 nog nooit eerder vertoonde (of geprinte) werken in samenwerking met het Nationaal Archief. De tentoonstelling bestaat uit vintage beelden van vlak na de oorlog tot eind jaren 80. Onder andere grootheden Coen Moulijn, Willem van Hanegem, Ruud Gullit en Johan Cruijff zijn niet te missen.


Boekpresentatie & signeersessie

Op zaterdag 11 februari presenteert Eric van den Elsen zijn nieuwe boek ‘Alma Desnuda’. Aansluitend vindt een signeersessie plaats. ‘Alma Desnuda’ is Spaans voor ‘naakte ziel’ en presenteert een fotoserie van een vrouw op een eiland: ‘Een dans ter reflectie van de natuurlijke schoonheid van het leven zonder ego.’


Koop je kaartje voor 'Haute Photographie' hier.

bottom of page