top of page

Japanse kunstenaar laat de afstand tussen herinnering en de werkelijkheid zien

Kunst ontwikkelt zich in elke vorm mogelijk. Iedere dag wordt er een nieuwe manier gevonden om alledaagse emoties en situaties te uiten en te interpreteren. Moosey Art, een Britse kunstgallerij trapt zijn galerijprogramma voor 2022 af met een solotentoonstelling van de Japanse kunstenaar Motonori Uwasu die de afstand tussen het geheugen en tijd afbeeld.

Droomachtige beelden

Twintig schilderijen van gebouwen en auto's zijn te zien in de galerij waarbij alle schilderijen in de tentoonstelling te koop zijn. In Uwasu's schilderijen laat hij de afstand tussen herinnering en de werkelijkheid zien. Een rustige sfeer wordt gecreëerd door zijn gebruik van vlakke pasteltinten, een tweedimensionale stijl en scherpe, wankelende lijnen, die een droomachtige beeld creëren.


"De overdreven kleuren zijn er misschien omdat ik van mijn smaak en gevoelens af wil", vertelde Uwasu over zijn cartoonachtige kleurkeuzes die afwisseling in het landschap creëert. Hij schildert samengestelde beelden van plaatsen en dingen die hij heeft meegemaakt of op een foto heeft gezien of misschien over gedroomd heeft. Hij streeft naar een nieuwe, unieke expressie en een zachte sfeer voor zijn nieuwste werk.


Montonori Uwasu

Motonori Uwasu, geboren in Osaka, Japan in 1975, studeerde in 1999 af in beeldende kunst aan de Osaka University of Arts. Zijn jeugd heeft volgens Uwasu een grote invloed in zijn werk gehad. “Ik heb een vaag beeld in mijn geheugen. Een scène uit mijn kindertijd waarin ik naar buiten kijk vanuit een auto waarin mijn vader of moeder reed. Hoewel ik geen idee had waar we heen gingen, herinner ik me nog dat ik alleen maar vreemde gebouwen en huizen in een rij zag.''


Wil je meer zien? Bekijk zijn werk op Instagrambottom of page