top of page

Maak kennis met Nederlandse R&B-producer die meer streams over de grens heeft dan hier

Bijgewerkt op: 11 jul. 2021


De naam Niek Pultrum (25) ofwel Nique zegt je in eerste instantie misschien niks, maar toch wordt zijn muziek over de grens best goed beluisterd. De Friese producer behaalde met zijn meest recente track ruim 100.000 streams op Spotify in de VS, Australië en het Verenigd Koninkrijk. De hoogste tijd om ook in eigen land kennis te maken met de man achter de track ‘Never Knew’ featuring de opkomende Amerikaanse R&B-zanger Vedo.


Multi Platinum songwriter Nique werkt samen met artiesten die al naam hebben gemaakt in de muziekwereld. ‘Never Knew’ werd namelijk geschreven en gezongen door multi platinum songwriter Vedo. Hij werkte als songwriter onder andere mee aan hits als Freaky Friday van Lil Dicky ft. Chris Brown en Don’t Waste My Time van R&B-legend Usher ft. Ella Mai.


Persoonlijk tintje Nique begon zijn muziekcarriere als veertienjarig jongetje en rondde onlangs de Popacademie af in de richting muziekproductie. Zijn sound kun je het beste omschrijven als contemporary R&B gemixt met aspecten van andere muziekstijlen. ‘Never Knew’ heeft daarnaast een persoonlijk tintje. Het is namelijk gebaseerd op zijn eigen ervaring met de liefde: liefde geven die niet gewaardeerd wordt."Dit nummer heeft voor mij een persoonlijk tintje en ik denk dat veel mensen zich kunnen herkennen in het verhaal erachter. Hopelijk kunnen sommigen van jullie met dezelfde ervaringen er kracht uit halen door naar de teksten te luisteren."


Meer tracks in 2021

Komend jaar kun je uiteraard nog meer door Nique geproduceerde tracks verwachten. Zo staat er een single voor John Souley op de planning en dropt hij in februari een eigen single. Op die track zal John Souley een verse doen samen met Marr Grey, een opkomende R&B artiest uit de Verenigde Staten.


Ontdek talentvolle artiesten als Nique op onze Spotify Playlist. Abonneer je hier.


bottom of page