top of page

Maxwell switcht van label en gaat langverwachte album blacksummers'NIGHT releasen


R&B-zanger Maxwell heeft na 25 jaar zijn oude label Columbia Records verlaten om voor meerdere albums en tracks te tekenen bij BMG. Als onderdeel van de deal zal de R&B-legende eindelijk zijn langverwachte album blacksummers'NIGHT en andere toekomstige LP's uitbrengen op zijn eigen imprint Musze, in samenwerking met het distributiebedrijf.

In een verklaring zegt Maxwell: "Ik kijk uit naar dit volgende hoofdstuk en de nieuwe samenwerking met mijn label Musze/BMG en alles wat we samen kunnen bereiken. The sky's the limit!”

"Maxwell is een iconische creator of culture en we zijn verheugd een samenwerking aan te gaan met hem en zijn label Musze, Inc.", aldus Tim Reid, SVP Repertoire & Marketing van BMG, Recorded Music. "We kijken ernaar uit om een ​​integraal onderdeel te zijn van de uitbreiding van zijn kunstenaarschap en merk in de toekomst."


Legend Award

Maxwell bracht vijf albums uit bij Columbia Records, waaronder zijn Grammy-winnende comeback-album BLACKsummers'night uit 2009 en zijn klassieke debuutalbum Maxwell’s Urban Suite. Maxwell bracht voor het laatst origineel materiaal uit in 2018. Zijn single ‘Shame’ kwam in de top tien van de Billboard Adult R&B Airplay-hitlijst. Hij deelde eerder dat jaar ook het spannende nummer ’We Never Saw it Coming’. Tijdens de Soul Train Awards van dit jaar zal Maxwell de Legend Award in ontvangst nemen. De jaarlijkse ceremonie wordt uitgezonden op BET en BET Her op zondag 28 november om 20.00 uur EST (01:00 Nederlandse tijd).


Abonneer je op de 'Avond voor Release' Playlist en ontdek nieuwe muziek en artiesten.
bottom of page