top of page

Nederlandse 3D-artiest (23) maakt dromerige intro voor Lil Yachty's-clip 'Love Music'

Bijgewerkt op: 10 aug. 2021


Heb jij je al laten betoveren door de kleurrijke zoete droomwereld in Lil Yachty's nieuwste videoclip 'Love Music'? De pas 23-jarige Nederlandse art director en 3D-ontwerper Elsa-Hanneke werd gevraagd om de volledig 3D-geanimeerde intro te maken van de clip die afgelopen donderdag online kwam. Elsa studeerde pas vorige maand af aan het ArtEZ, maar heeft inmiddels al een aardige portfolio opgebouwd. Zo werkte ze voor artiesten als Lil Uzi Vert, J Balvin, 6LACK, Meghan Trainor en labels als OVO sound, Interscope Records, Universal Music, Sony Music.


Grootste project tot nu toe

De dag na Elsa's afstuderen, begon ze meteen aan de opdracht voor Lil Yachty. Eén van haar grootste projecten tot nu toe. In de videoclip neemt de rapper zijn date mee naar een kleurrijke zoete droomwereld, die volledig bestaat uit suikerspinwolken, snoep en Sundae-ijsjes.

Sterke overtuiging

Van kinds af aan is Elsa al bezig met het ontdekken van denkbeeldige creatieve werelden in films, videogames, dromen en zelfbedachte verhalen. In 2016 besloot ze er volledig en serieus voor te gaan door te beginnen aan de vierjarige opleiding Fine Arts op de ArtEZ University of the Arts in Arnhem. "Tijdens de opleiding begon ik in mijn vrije tijd steeds meer te ontdekken op het gebied van muziek, design en CGI (computer generated imagery). Wat mij fascineerde aan CGI is dat je het erg fysiek of realistisch kan ervaren. Je kan volledig meegezogen worden in een andere wereld en deze volledig zelf vormgeven.


In de muziekindustrie was een verschuiving gaande op het gebied van moving images. 3D was een iets wat ze nog maar weinig had gezien in de industrie, maar waarvan ze overtuigd was dat het op lange termijn veel potentie had. Voornamelijk de kwaliteit van muziekvideo's werd steeds serieuzer en professioneler. "Ik zag veel video’s van artiesten die bijna als short films beschouwd konden worden. Daarbij speelde VFX (visual effects) een grote rol en zag ik een kans om mijn twee fascinaties, muziek en CGI, te combineren.


Sprong in het diepe

Elsa sprong in het diepe en besloot al haar spaargeld te investeren in een geschikte computer en de juiste programma’s. Vanaf dat moment besteedde ik tijdens het tweede jaar van mijn opleiding haast elke avond aan dit doel. Doorbijten en niet opgeven hebben ervoor gezorgd dat ik nu sinds twee jaar professioneel bezig ben als 3D-ontwerper en animator."


Abonneer je op de CreativeByNature Playlist en ontdek nieuwe muziek en artiesten

bottom of page