top of page

NEW R&B MUSIC: De zes beste releases van week 11


NEW R&B MUSIC: week 11. Om je weekend goed te beginnen hebben we weer de lekkerste R&B-releases van deze week voor je op een rijtje gezet. Deze week hebben we weer lekkere R&B-bangers voor je klaarstaan van artiesten als Joyce Wrice, Normani, Yaya Bey en SYD.


Joyce Wrice – Iced Tea ft KAYTRANADA

Joyce Wrice bracht afgelopen week haar nieuwe track 'Iced Tea' met producer KAYTRANADA. Vorig jaar bracht Wrice haar debuutalbum ‘overgrown’ uit en werden we geïntroduceerd aan R&B’s rising star. Joyce word vooral geprezen voor haar klassieke R&B-sound en nostalgische muziekvideo's . Naast een indrukwekkend project is de zangers ook te horen op de theme track voor de nieuwe Disney Show "Proud Familiy, Louder and Prouder". Iced Tea is een groovy track met een leuke en speelvolle productie.


Normani - Fair

Maanden na de release van 'Wildside' brengt Normani haar tweede single 'Fair' uit. De track zal komen op haar langverwachte debuutalbum. Voor haar solocarrière was Normani deel van de meidengroep 'Fifth Harmony'. In 2018 bracht de zangeres haar debuut solo track 'Love Lies' met Khalid uit. Dit werd uiteindelijk haar eerste top 10 hit en won meerdere awards! Hierna heeft ze samengewerkt met artiesten als Quavo, Megan Thee Stallion en 6lack. Fair toont een emotionele kant van Normani die vele nog niet hebben gezien. De track bevat een diepe en hartverscheurende boodschap over liefdesverdriet. Een rustige R&B-productie en een geweldige lyrics. Dit is misschien het beste dat we van Normani hebben gehoord tot nu toe!


Praiz - Reckless

Praise Ugbede Adejo, beter bekend onder zijn artiestennaam Praiz, is een Nigeriaanse R&B-zanger, songwriter en producer. Praiz' muziekcarrière kreeg een boost nadat hij als tweede eindigde tijdens het eerste seizoen van Project Fame West Africa. Samenwerkinge met artiesten als Wizkid en Artiste Benz volgde snel. Praiz bracht onlangs zijn nieuwe album 'Reckless' uit. Het project zit vol met bangers! 'Reckless' bevat meerdere productie genre's als R&B, Lo-Fi en Afro beats. Één van de sterkste tracks op het project 'Keys To My Heart' Is een perfecte combinatie van R&B en Afrobeats. Een goeie representatie van het project!


Capella Grey - Confujawn ft Nija

Capella Grey bracht vandaag zijn nieuwe track Confujawn uit samen met Nija. De singer-songwriter en producer uit New York bracht de single uit onder zijn eigen platenmaatschappij 'Allepac the Family'. In 2020 bracht Grey zijn eerste mixtape 'Yea Nah I'm Out' uit. Uiteindelijk kreeg de zanger een jaar later zijn brede erkenning met de doorbraaksingle 'Gyalis'. De track heeft tot nu toe 49 miljoen streams op Spotify. Confujawn is een lekkere clubtrack met wat R&B-elementen. Nija's toevoeging aan de track blend geweldig samen met de chille flow van Grey. Zeker een track om je weekend goed mee te beginnen!


Syd - CYBAH ft Lucky Daye

Syd brengt vandaag haar nieuwe single 'CYBAH' samen met Lucky Daye uit. De track zal deel uitmaken van Syd's opkomende album ‘Broken Hearts Club’. Sommige R&B-liefhebbers herkennen de zangeres waarschijnlijk als de voorgrond vocalist voor de R&B/Soul groep 'The Internet'. De Grammy genomineerde groep wordt gezien als de moderne versie van de soulquarians. Dit komt vooral, omdat de artiesten naast hun eigen solocarriere ook samen muziek creëren voor hunzelf en voor andere. Syd starte haar solosucces in 2015 met de track 'Daddy Issues'. Vorig jaar bracht de zangeres drie singles uit. Het is jammer genoeg nog niet bekend of deze deel zullen uitmaken van haar nieuwe album. CYBAH is een 80’s geïnspireerde R&B-track met kalmerende vocals en een rustgevende flow.


Yaya Bey - Kiesha

NEW ARTIST ALERT: Maak kennis met Yaya Bey. De zangeres bracht vandaag haar single ‘Kiesha’ uit. Bey is de dochter van Ayyub Cave, beter bekend als Grand Daddy I.U., een rapper en producer uit Queens die voornamelijk actief was in de jaren negentig. Na het beluisteren van haar tracks is het geen wonder dat Bey zo getalenteerd is, het is duidelijk te merken dat muzikale talenten een grote rol spelen in de familie. De zangeres dropt in juni haar debuutalbum ‘Remember Your North Star’. Tot die tijd kunnen we genieten van de soulvolle track ‘Kiesha’.

Volg onze NEW R&B MUSIC playlist op Spotify en blijf op de hoogte van de nieuwste releases

bottom of page