top of page

Nike viert 50-jarige bestaan

Meer dan vijf decennia geleden, op 1 mei 1972, werd 's werelds meest iconische brand officieel opgericht door Phil Knight en Bill Bowerman. Ter ere van Nike's jubileum postte Knight op zijn Instagram een brief waarin hij het exacte moment deelt dat leidde tot het ontstaan van de brand.


50 jaar Nike

Op zondag vierde 'Nike Inc', 's werelds grootste leverancier van sportschoenen en -kleding zijn 50-jarig jubileum. Op die dag postte Nike een foto van een brief geschreven door de oprichter Phil Knight, die terug denkt aan hun reis op sociale media "50 jaar atleten die atleten helpen. 50 jaar sterker, sneller en dynamischer worden. 50 jaar fouten maken en er beter van worden. En als we iets van het verleden hebben geleerd, is het dat we een geweldige toekomst tegemoet gaan. #Nike50”.


'Nike Inc'

Nike werd in 1964 opgericht als Blue Ribbon Sports door Bill Bowerman, een atletiekcoach aan de Universiteit van Oregon, en zijn voormalige student Phil Knight. In 1966 opende zij hun eerste winkel en lanceerden in 1972 de Nike merkschoen. Het bedrijf kreeg in 1978 de naam Nike, Inc. en ging twee jaar later naar de beurs. Sindsdien worden Nike's sportschoenen kleding wereldwijd gedragen.
bottom of page