top of page

Pioniers: Howard Komproe en Xavier Molijn over op je bek gaan, krachten bundelen en hun spot claimen

Bijgewerkt op: 1 dag geleden

Een beproefd recept om dingen te leren, is niet alleen om in gesprek te gaan met mensen die een stuk ouder zijn en ervaring hebben, maar juist ook door open te staan voor andere perspectieven van bijvoorbeeld iemand die jonger is. In de driedelige videoserie Pioniers gaan zwarte creatieven op het gebied van muziek, film en komedie met elkaar in gesprek. Howard Komproe en Xavier Molijn trappen af met de eerste aflevering waarin ze het hebben over hun persoonlijke evolutie in het vak. Howard:“Gemeenschapszin is heel belangrijk. Je hebt elkaar nodig om verder te komen. En ik vind het heel fijn als ik andere mensen zie winnen. Hoe meer zij winnen, hoe meer kansen ik ook heb om te winnen.


Open en persoonlijk

Het grote overkoepelende thema van de gesprekken in de videoserie, 'evolutie’, is afgeleid van het feit dat Da Bounce dit jaar 28 jaar bestaat en er aandacht wordt besteed aan 50 jaar hiphop in de breedste zin van het woord. Oude generatie pioniers en nieuwe generatie pioniers nemen elkaar mee in hun beginfase, struggles, momenten van trots en toekomstbeeld. Welke weg is er bewandeld? Wat waren momenten van trots? Wanneer voelden ze zich kwetsbaar? Wat kunnen ze van elkaars ervaringen leren? En hoe blijven ze trouw aan zichzelf in hetgeen dat ze doen?


maandag 15/05 19:00 uur Aflevering 1: Howard Komproe x Xavier Molijn

maandag 22/05 19:00 uur Aflevering 2: SugaCane x Leeroy Molly (Zwart licht)

maandag 29/05 20:30 uur Aflevering 3: Imanuelle Grives x Daniel Kolf


Wist je dat Howard niet alleen comedian is maar ook de BBQ Battles Komproeven organiseert? De eerste volgende is is 22 juni al. Check hier voor kaarten.Bekijk hieronder aflevering 1 van Pioniers.
bottom of page