top of page

‘Power Book II: Ghost’ keert terug met derde seizoen

Het heeft even geduurd, maar na vele maanden wachten, is 'Power Book: Ghost' vanaf vandaag eindelijk terug. Het nieuwe seizoen van de 'STARZ'-serie zit vol spanning, drama en onverwachte wendingen. De serie is gebaseerd op 50 Cents 'Power' waarin acteur Omari Hardwick de rol van Ghost vertolkte. In de spin off zal Michael Rainey Jr. in zijn rol als Tariq, zoon van de inmiddels overleden Ghost, voor cruciale veranderingen zorgen. Daarnaast zijn grote sterren als Mary J. Blige en Method Man weer te zien in dit derde seizoen.


Het straatleven verlaten?

Het derde seizoen van Power Book II: Ghost begint met Tariq St. Patrick (Michael Rainey Jr.) die vastberaden is om zijn vertrouwen terug winnen bij oude bondgenoten, terug te keren naar zijn familie en voorgoed het straatleven te verlaten. Helaas verstoort de opkomst van een meedogenloze nieuwe connect Tariqs plannen om zich te herenigen met zijn familie. Daardoor gaan Tariq en zijn vrienden toch weer zaken doen met hun oude rivalen, en worden uitgedaagd om nu veel meer drugs te transporteren. Check alvast de trailer hieronder.


Het ontstaan van ‘Power’

De meesten kennen 50 Cent als grote rapper in the game, maar vandaag de dag staat hij ook bekend als entertainment mogul! 50 Cent werd benaderd door ‘STARZ’ om een serie te creëren nadat hij interesse had getoond in de tv-industrie. Met zijn grimmige ervaringen in Queens, New York en de mensen die hij kende die betrokken waren bij de onderwereld, ontwikkelde hij het concept voor ‘Power’. Samen met Courtney A. Kemp sloeg hij de handen ineen om de serie tot stand te brengen. Als uitvoerend producent was 50 Cent nauw betrokken bij de productie van de show. Zijn creatieve visie en persoonlijke ervaringen hebben mede geleid tot het succes van de serie.


"Shout out naar BET, ik heb de Hustler of the Year gewonnen. Niemand uit de muziekindustrie heeft zo’n succes gehad in televisieproductie. Ik heb nu 25 shows onder mijn naam en heb grote deals gesloten buiten de tv-wereld." - Aldus 50 Cent op Instagram.

De show volgt het dubbelleven van nachtclubeigenaar James ‘Ghost’ St. Patrick ofwel Omari Hardwick in het echte leven. Ook is hij een belangrijke speler in een gevaarlijk drugsnetwerk. In de serie krijgt Ghost te maken met obstakels die hij moet doorstaan met zijn familie, vrienden, minnares, bondgenoten en rivalen. ‘Power’ is zo’n succes, dat inmiddels zes seizoenen en drie spin offs heeft. Het gaat om de uiteenlopende spin-offs zoals ‘Power Book II: Ghost’, ‘Power Book III: Raising Kanan’ en ‘Power Book IV: Force’. Daarin leert de kijker de hoofdpersonages individueel kennen. Met een getalenteerde cast, ingewikkelde verhaallijnen en verschillende spin-offs is ‘Power’ bij velen een echte favoriet.


‘Power Book II: Ghost’ seizoen 3 is te zien via de ‘STARZ’-app.


bottom of page