top of page

Silk Sonic viert Valentijnsdag met cover van Con Funk Shun 'Love's Train'


Het iconische duo Bruno Mars en Anderson .Paak oftewel Silk Sonic trad de meest romantische dag van het jaar in met een release met hun soulvolle, groove beladen versie van Con Funk Shun 1892-hit 'Love's Train'. Dit is de eerste release van Silk Sonic sinds hun debuutalbum 'An Evening With Silk Sonic' in november.


Muzikale knaller

Silk Sonic's Bruno Mars en Anderson .Paak vieren Valentijnsdag met een muzikale knaller. Op maandag bracht het duo hun geheel nieuwe cover van de funk- en R&B-groep Con Funk Shun's 1982-klassieker 'Love's Train' uit. Dit is Silk Sonic's eerste nummer na de release van hun album die op nummer 2 in de Billboard 200 stond. Tijdens het maken van het album 'An Evening With Silk' hebben Mars en .Paak en producer D’Mile een band opgebouwd door hun liefde voor klassieke soul en deze wederzijdse bewondering in de muziek gegoten. De eerste single van het album, 'Leave the Door Open', stond twee weken op nummer 1 in de Billboard Hot 100.

"Dit is een van Silk Sonic's favoriete nummers die oorspronkelijk is opgenomen door de groep Con Funk Shun. Elke keer als @anderson._paak en ik rondom instrumenten zijn, spelen we dit. We houden erg veel van dit nummer, zoveel dat we het voor jullie wilden zingen. #HappyValentinesDay beautiful people”, Deelt Mars op zijn Instagram pagina


.Paak voegde daar in een eigen Instagram post toe "We willen dit opdragen aan die ene speciale persoon!"

Verschil

Silk Sonic blijft grotendeels trouw aan de vijf minuten durende jam, waarbij een warme, mix-sturende basgitaar en glinsterende toetsen worden gecombineerd met ultra zachte en honingzoete vocale runs. Een verschil is dat de versie van de duo buiten het tijdperk treedt van de 80's en luisteraars een decennium terug brengt en de digitale accenten verruilt voor zachte hoorns en een analoge productie.


Gast optreden

Een dag voor het uitbrengen van de nieuwe cover van 'Love's Train' met Mars, maakte .Paak een speciaal gastoptreden tijdens de Super Bowl halftime show van zondagavond, .Paak speelde de drum tijdens het optreden van Eminem bij zijn hit 'Lose Yourself'.
bottom of page