top of page

Tien originele horrorfilmposters herontworpen met AI-app

Aangezien Halloween voor de deur staat besloot het designteam van een Engels digitaal bureau uit Sheffield, dat gespecialiseerd is in webdesign en digitaal ontwerp, om met de AI-app Wonder enkele posters van de beroemdste horrorfilm na te maken.


Hoe het team te werk ging Het bedrijf dat de posters gemaakt heeft is Evoluted. Ze namen hun favoriete horrorfilmposter en herontworpen deze met behulp van AI. In een artikel op hun website legde Evoluted het proces een beetje uit: "Om de nieuwe concepten te creëren, hebben we relevante trefwoorden uit de film in een AI-tool gezet en inspiratie gehaald uit de originele posters om de nieuwe griezelige afbeeldingen te genereren."

Victoria Collins, de Senior Digital PR Executive bij het bedrijf, laat tegenover Bored Panda iets meer weten over hoe de posters tot stand zijn gekomen: In een poging om de concepten zo veel mogelijk op de originele posters te laten lijken, hebben we een aantal verschillende trefwoorden en stijlen geprobeerd, waarbij we meerdere kunstwerken voor elke film hebben gegenereerd voordat we degene kozen die het beste leek op de poster van de film. Ons ontwerpteam voegde vervolgens titels, aftiteling en andere kenmerken toe die waren geïnspireerd op de originele posters, waardoor er een gepolijst ontwerp ontstond dat net als een filmposter aanvoelde."

Hoewel er dus nogal wat menselijk werk bij kwam kijken, vertelde Victoria dat de betrokkenheid van AI veel dominanter was dan menselijke betrokkenheid, omdat ze het ontwerp gebruikte dat de AI-tool had geproduceerd.

bottom of page