top of page

Tommy Hilfiger lanceert podcast: 'The Invisible Seam: Unsung Stories of Black Culture and Fashion'

Bijgewerkt op: 16 apr. 2022

Tommy Hilfiger lanceert op 20 april een vijfdelige podcastserie met de titel 'The Invisible Seam: Unsung Stories of Black Culture and Fashion'. De podcast is bedoeld om de bijdrage die de zwarte cultuur op fashion heeft een podium te geven en het verhaal rond de geschiedenis van de Amerikaanse mode uit te breiden.

''Het is een noodzakelijke stap om de zwarte community te erkennen en te vieren wanneer we het hebben over Fashion en de geschiedenis...''

The Invisible Seam

Met de nieuwe podcast belooft Tommy Hilfiger boeiende interviews te leveren met deskundige die te gast zijn waaronder ontwerpers, academici, modehistorici, museumcuratoren, stylisten en kunstenaars. De host van de podcast is Kimberly Jenkins, een universitair docent University in Toronto, Canada. Daarnaast is Jenkins ook nauw betrokken bij het onderzoekteam van 'The Fashion and Race Database' waarmee Tommy samenwerkt. De podcast is bedoelt om te laten zien hoeveel impact de zwarte communtiy heeft op Fashion en de geschiedenis van Amerika.


Hieronder een lijst van de topics en belangrijke gasten


Aflevering 1: Jeffrey Banks, Romeo Hunter (Ontwerpers), en Ceci (kostum ontwerper) gaan het hebben over de kern van de podcast.


Aflevering 2: Samen verdiepen Monica Morrow en Boz Bradshaw (Stylists), April Walker (Ontwerpster), en Elena Romero (Professor) zich in de hiphop Community en hoe die impact heeft gemaakt op de mode industrie


Aflevering 3: Een diepere verkenning van de connecties van Black America met mode en de relatie tussen wat we dragen en wat we geloven, met gasten als Miko Underwood (CEO & Creative Director van OAK & ACORN) en Angela Tate (curator geschiedenis van vrouwen)


Aflevering 4: Deze aflevering duikt in hoe zwarte hogescholen en universiteiten mode hebben gebruikt om te laten zien hoe mooi de zwarte cultuur is met gasten waaronder Jasmine Guy (actrice en zangeres), Darnell-Jamal Lisby (modehistoricus en curator), Monica L. Miller (professor en auteur) en Elizabeth Way (assistent-curator bij The Museum at FIT).


Aflevering 5: In deze aflevering wordt er naar het verleden en de toekomst gekeken, Met gasten als Connor McKnight (Ontwerper), Law Roach (Image Architect), Brandice Daniel (CEO en oprichter van Harlem's Fashion Row), Randy Cousin (SVP van Product Concept en het People's Place Program vanTommy Hilfiger), Ade Samuel (Celebrity Stylist), Letesha Renee (hoofdontwerper en eigenaar van Eugene Taylor Brand) en Aria Hughes (redactioneel creatief directeur bij Complex Networks).


De serie wordt afgesloten door Zairion Lester, een modestudent die zijn toekomstgericht perspectief deelt.

bottom of page