top of page

Tupac Shakurs handgeschreven liefdesgedicht wordt te koop aangeboden voor 95.000 dollar


Via veilinghuis Moments in Time wordt een handgeschreven liefdesgedicht van Tupac Shakur te koop aangboden. Het gedicht, geschreven in augustus 1995, is getiteld 'All Eyez Was Lookin' 4" en werd gebruikt als inspiratiebron voor de single 'All Eyes on Me’. Het liefdesgedicht kost 95.000 dollar en wordt geleverd met een 'levenslange garantie van authenticiteit', volgens de website van het veilinghuis.


All Eyez Was Lookin 4 “Will she see my true colors, Will she know my heart is pure. Will it be here love that heals my heart / can she be the cure. Will she be too scared 2 take a chance / will my affection be ignored. Or does she want me, like I want her? That’s all I was looking 4!”

Het gedicht begint met een verwijzingen naar Shakespeares Romeo & Julia en het bijbelse verhaal van Sampson en Delilah. "Zal ze mijn ware aard zien", schrijft Shakur. "Zal ze weten dat mijn hart puur is? Zal het haar liefde zijn die mijn hart geneest / kan zij de remedie zijn? Zal ze bang zijn om een kans te wagen / of wordt mijn genegenheid genegeerd. Of wil ze mij, zoals ik haar wil? Dat is alles wat ik zocht!”. Het gedicht is ondertekend met '4 Simi, from the heart of 2Pac'.

All Eyez On Me 'All Eyez On Me' is het titelnummer van Shakur's vierde album, het laatste album dat nog uitgebracht werd toen hij nog in leven was. Het project werd afgerond in februari 1996, zeven maanden voor zijn dood.

Luist hieronder naar 'All Eyez On Me'
bottom of page