top of page

Vice President Nike neemt ontslag na ontdekking dat haar zoon massaal sneakers doorverkoopt


Nike's vice president Anne Hebert heeft ontslag genomen nadat bekend is geworden dat haar zoon Joe Herbert (19) massaal Nike sneakers heeft doorverkocht via zijn bedrijf West Coast Streetwear. Anne was al meer dan 25 jaar werkzaam bij Nike en voor het grootste gedeelte als VP North America business. De website Bloomberg publiceerde onlangs een artikel waarin bekend werd gemaakt dat de creditcard die Joe gebruikte voor zijn business op de naam van zijn moeder stond...


Complex kreeg een e-mail onder ogen waarin Nike via een interne mail van afgelopen maandag bekend maakte date Anne per onmiddellijke ingang af zou treden als VP. "Ann Hebert, VP / GM, Noord-Amerikaanse heeft besloten om met onmiddellijke ingang af te treden bij Nike", luidt de e-mail. "We bedanken Ann voor haar meer dan 25 jaar bij Nike en wensen haar het beste."


12.000 dollar per paar

Nike staat het zijn werknemers niet toe om sneaker door te verkopen. Een woordvoerder van Nike vertelde aan Bloomberg dat Anne in 2018 haar werkgever heeft geïnformeerd over het bedrijf van haar zoon. Ze had aangegeven dat er geen sprake is van schending van het bedrijfsbeleid. Joe wist onder andere in 2020 wel zes paar zeldzame Nike Mags (Back To The Future-schoen) te verkopen voor een bedrag van 12.000 dollar per paar. Hij had deze naar eigen zeggen 'ontdekt' in een opslagruimte.

Een bron van Complex beweert dat Joe paren in grote hoeveelheden zou kopen bij Nike-verkooppunten met de korting van zijn moeder en ze later zou doorverkopen.


(Afbeelding Nike Mag)bottom of page