top of page

Waarom designer Rhymezlikedymes duiven die mensenwerk doen animeert

Bijgewerkt op: 11 jul. 2021Wat voor visual maak je als twee brands met de namen All Birds en Staple Pigeon Streetwear een samenwerking aangaan? Duiven die mensenwerk doen. De Belgische designer Robin Velghe a.k.a. Rhymezlikedymes maakte deze animatie die afgelopen vrijdag op Instagram verscheen. Het doel van de collabo tussen de twee merken? Mensen aan het denken zetten over de impact van kleding op het milieu.


Misschien ken je Robins werk al wel. Robin is een illustratief designer en animator met een hele eigen herkenbare stijl en maakte visuals voor muziekiconen als Anderson.Paak, Bruno Mars en Lil Uzi Vert. Het zal je dan ook niet verbazen dat Robins passie het combineren van visuals met muziek is.

Voor Robin was het gelijk duidelijk dat hij een bijdrage aan het project van All Birds en Staple Pigeon wilde leveren. Op instagram schrijft hij het volgende:"Toen Jeff Staple (creative director en founder, Staple Pigeon Streetwear) de visie achter zijn samenwerking met All Birds uitlegde, wist ik dat ik er deel van wilde uitmaken. De focus van deze samenwerking is het stimuleren van het gesprek over de milieu-impact van kleding én het opnieuw bedenken van wat ‘hype’ zou kunnen zijn. Mijn werk is altijd geïnspireerd geweest door de schoonheid van de natuur en dus voelde ik me vereerd om de visual voor dit project te maken. Ook vind ik het heel leuk om duiven te tekenen die mensenwerk doen".


bottom of page