top of page

WHO IS BRENT FAIYAZ? De R&B-zanger die als rapper begon volgt geen trends maar hij creëert ze

Bijgewerkt op: 7 okt. 2022

Hij is een man met een soulvolle stem en een sound dat zowel nostalgisch als modern is. Gedurende zijn muziekcarrière wordt de Amerikaanse singer-songwriter Brent Faiyaz beschreven als het nieuwe gezicht van R&B maar de 26-jarige zanger heeft door de jaren heen bewezen dat hij zich niet in hokjes laat plaatsen. Hij volgt geen trends maar creëert ze door zijn ziel en zaligheid in zijn muziek te storten.Brent Faiyaz

Brent Faiyaz a.ka Christopher Brent Wood begon op twaalfjarige leeftijd met het maken van muziek. Naarmate hij zich verdiepte in muziek, hoe minder hij zich ging focussen op zijn school en toekomst. Zijn ouders vonden het hierdoor moeilijk om hun volledige steun te geven toen hij besloot zich te richten op een carrière in de muziekindustrie. Ondanks het feit dat zijn omgeving niet in zijn droom geloofde verhuisde hij naar L.A om die daar toch na te jagen. Tot 2014 identificeerde Faiyaz zich alleen als rapper maar na het advies van zijn goede vriend en manager Ty Baisden, besloot hij om over te gaan tot zang en het schrijven van songteksten.


“Als ik eerlijk ben, verpeste ik het op elk niveau in mijn leven toen ik opgroeide, of het nu op school was of op werk. Ik werd altijd afgeleid door mijn liefde voor muziek...”

Begin carrière

In 2015 bracht Faiyaz zijn debuutsingle 'Alurre' uit maar hij werd pas bekend in 2016 toen hij verscheen op GoldLink's Grammy-genomineerde track 'Crew'. In dat zelfde jaar vormde Faiyaz met de producers Dpat en Atu de muziek groep 'Sonder'. Sonder bracht in 2017 hun debuut EP 'into' uit en een jaar later de EP 'Lost'. Naast zijn bijdrage aan Sonder maakte Brent nog steeds zijn eigen muziek, zo bracht hij in 2020 zijn tweede project 'Fuck the world' die bij luisteraars goed in de smaak viel. De soulvolle ’mixtape’ bestaat uit een reeks van zelf geschreven nummers die niet alleen zichzelf maar ook luisteraars dwingen zichzelf onder een vergrootglas te evalueren. Met 'F*ck The World' deelt Faiyaz hoe hij worstelt met persoonlijke problemen, zoals wantrouwen en het leren om gaan met roem.

Nieuwe projecten

Brent werkt hard aan een opvolger van zijn album 'F*ck The World', dat misschien nog dit jaar wordt uitgebracht. Onlangs deelde Faiyaz dat hij tot 1 juni de tijd had om zijn nieuwe project af te ronden. In 2021 bracht hij een hele reeks singles uit waaronder de Drake geassisteerde, 'Wasting Time' en 'Mercedes'. Tot ergenis van fans die niet kunnen wachten op een nieuwe album van de getalenteerde zanger. Hopelijk zien we de release van het album WASTELAND nog voor de zomer.
Volg onze NEW R&B MUSIC playlist op Spotify en blijf op de hoogte van de beste releasesbottom of page