top of page

FOCUS: Felipe Pantone houdt zijn gezicht verborgen zodat zijn kunst gezien kan worden

Bijgewerkt op: 19 mei

De Spaans-Argentijnse kunstenaar Felipe Pantone is ondanks zijn anonimiteit geen onbekende. Hij staat namelijk bekend om zijn street art-stijl die elementen van grafisch ontwerpen combineert met geometrische vormen. Hoewel hij voornamelijk in Valencia is gevestigd reist Pantone de hele wereld af, zo zijn zijn muurschilderingen van hem zichtbaar in Tokio, Londen, Parijs en andere grote steden. Daarnaast heeft hij door de jaren heen meerdere samenwerkingen gedaan met brands als Puma, Hennessy en het Franse automerk en F1-team Alpine


Felipe Pantone

Op 12-jarige leeftijd begon de Spaans-Argentijnse Pantone met het maken van kunst in de vorm van graffiti. Door zich te verdiepen in deze vorm van kunst breidde hij zijn liefde in het maken van kunst steeds verder uit waardoor hij in zijn latere tiener jaren zich bij de kunstgroep 'European Crew Ultra Boyz' voegde. Vanwege zijn interesse in schilderen besloot hij 'Fine Arts' te studeren aan de universiteit van Valencia waar hij ook afstudeerde. Tijdens zijn studie realiseerde hij zich wat kunst werkelijk is en de diepe relatie die kunst heeft met de geschiedenis. Met deze kennis begon Pantone zijn werk in 2006 in galerieën te tonen, dat zorgde er voor dat net als een lopend vuurtje zijn naamsbekendheid werd vergroot. Sinds zijn debuut kun je het werk van Pantone tegenkomen op gebouwen, muren en in galerijen wereldwijd. Zijn werk varieert van graffiti tot kinetische kunst dat bestaat uit contrasten, felle kleuren, effecten en het gebruik van een bijzondere techniek die samen zorgen voor een grote impact op de kijker. Ondanks zijn behaalde succes wil Felipe in de anonimiteit blijven door zijn gezicht niet te tonen. Hij wil dat de focus op zijn werk ligt en niet op hem als persoon.


Felipe Pantone in de Kunsthal Rotterdam

Dit voorjaar zijn zowel een deel van Pantone’s bestaande werken als nieuwe ‘site-specific’ installaties te bewonderen in de Kunsthal Rotterdam. De ‘Prospective’ expositie - die van 29 april tot 1 oktober te zien is - daagt je uit om deel te nemen in Pantone’s futuristische wereld waar technologie en street-art samenkomen. Tickets voor de expositie zijn te vinden op www.kunsthal.nl.


bottom of page