top of page

FOCUS: Felipe Pantone houdt zijn gezicht verborgen zodat zijn kunst gezien kan worden

De Spaans-Argentijnse kunstenaar Felipe Pantone is ondanks zijn anonimiteit geen onbekende. Hij staat namelijk bekend om zijn street art-stijl die elementen van grafisch ontwerpen combineert met geometrische vormen. Hoewel hij voornamelijk in Valencia is gevestigd reist Pantone de hele wereld af, zo zijn zijn muurschilderingen van hem zichtbaar in Tokio, Londen, Parijs en andere grote steden. Daarnaast heeft hij door de jaren heen meerdere samenwerkingen gedaan met brands als Puma, Hennessy en het Franse automerk en F1-team Alpine


Felipe Pantone

Op 12-jarige leeftijd begon de Spaans-Argentijnse Pantone met het maken van kunst in de vorm van graffiti. Door zich te verdiepen in deze vorm van kunst breidde hij zijn liefde in het maken van kunst steeds verder uit waardoor hij in zijn latere tiener jaren zich bij de kunstgroep 'European Crew Ultra Boyz' voegde. Vanwege zijn interesse in schilderen besloot hij 'Fine Arts' te studeren aan de universiteit van Valencia waar hij ook afstudeerde. Tijdens zijn studie realiseerde hij zich wat kunst werkelijk is en de diepe relatie die kunst heeft met de geschiedenis. Met deze kennis begon Pantone zijn werk in 2006 in galerieën te tonen, dat zorgde er voor dat net als een lopend vuurtje zijn naamsbekendheid werd vergroot. Sinds zijn debuut kun je het werk van Pantone tegenkomen op gebouwen, muren en in galerijen wereldwijd. Zijn werk varieert van graffiti tot kinetische kunst dat bestaat uit contrasten, felle kleuren, effecten en het gebruik van een bijzondere techniek die samen zorgen voor een grote impact op de kijker. Ondanks zijn behaalde succes wil Felipe in de anonimiteit blijven door zijn gezicht niet te tonen. Hij wil dat de focus op zijn werk ligt en niet op hem als persoon.


Felipe Pantone x Albertz Benda NYC

De betoverende kunst van Pantone zal begin volgende maand getoond worden in de Verenigde Staten in een nieuwe solotentoonstelling 'METALLIC CONTACT' bij het Albertz Benda galerij in New York. Met de nieuwe serie breidt Pantone zijn zicht op een visueel vlak uit en laat hij de invloed zien die technologie heeft op kunst. 'METALLIC CONTACT' is Pantone's tweede solo tentoonstelling dat vanaf 7 April te zien zal zijn in New York.
bottom of page